De 1 mai, byron și Electric Marching Band

Pe când fotografiam Bistrița din orice poziție posibilă și imposibilă, asta prin noiembrie cu ocazia #TFB9, din gașca frumoasă de atunci am avut plăcerea să-l cunosc pe Dan. Dan Byron. Omulețul care scoate niște sunete incredibile cu vocea (trebuie să-l vedeți solo), care e solistul mega-trupei – byron și blogger. Un om de mare rafinament.

Ideea este că tot pe atunci, tot la Bistrița, trupa byron repeta intens pentru concertul de la Cluj-Napoca ce trebuia să se întâmple pe 2 decembrie. Repetau și chiar dacă erau prin fazele încă de definitivare a direcției, se auzea nemaipomenit. Ne plăcea și ne plăcea tare tuturor celor din tabără. Am făcut și câteva fotografii, căci nu se putea altfel.

Concertul acela foarte fain pe care eu cu tristețe l-am ratat, un concert alături de Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița și Corul Excelsior al Liceului de Muzică „Tudor Jarda” cu violonistul Alexander Bălănescu invitat special, a fost filmat. A fost filmat de către cei de la HBO și iată că așteptarea a luat sfârșit. Pe 1 mai, de la 18.30 zic să aveți televizoarele pornite pe canalul recent precizat.

De ce? Pentru că opera artistică de calitate n-are cum să rănească intelectul omului. Pentru că artele frumoase ne înnobilează sufletul (clișeeeuuu… dar adevărat) și pentru că autenticitatea acestui concert și limitele împinse de băieții acești pentru realizarea lui sunt de aplaudat.

1 mai, HBO, 18.30, da? Hai, nu vă spun să nu băgați mici și bere, dar rezervați ora aia pentru ceva frumos. Fără mici și bere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.