De azi, spun din capitală

Pentru că pot. De astăzi sunt la capitală, că dacă tot veni vremea facultății, făcui marea mutare. Mi-am lăsat porcul și familia acasă și am venit să studiez, ca un tânăr cu capul pe umeri. Primele impresii nu sunt magnifice. Să vă spun, că doar asta mai pot acum…

capitalaÎn primul rând, vremea m-a distrus astăzi până la măduva oaselor. De când mă știu eu n-am mai experimentat o vreme ca asta. N-am știut până acum în viața mea că umbrela nu ți-e de folos pe o zi ploioasă. Am învățat acum. În al doilea rând, am primit amendă de la controlor fiindcă nu a mers sistemul de taxare la card. Deși am discutat cu tanti aia și am încercat s-o fac să înțeleagă că-s mai noob și nu știu eu d-ăstea, aia nu și pace. Nu și pace să-i fie că m-am tocmit până la urmă cu dânsa. În al treilea rând, am stat ore la coadă pentru două adeverințe de student. Concluzia? Nu pot spune că Bucureștiul m-a primit cu dragoste, dar zău că nici nu mă așteptam s-o facă.

E greu la început, toată lumea cunoaște asta și entuziasmul meu era dat în spate din cauza asta. Însă, din punctul meu de vedere, pe unde am mai umblat eu și așa, Bucureștiul n-are stofă de capitală. E un oraș care dacă-i oferi atenție, ajungi să-l înveți, apoi să-l respecți și să primești respectul de asemenea sau nu ajungi să-l înveți niciodată, nu-i dai atenție că oricum e urât și nu rezolvi nimic. DAR e structurat în așa fel încât să te derute de la un capăt la altul, iar oamenii par că nici ei nu cunosc bine unde stau, chiar dacă unii is chiar născuți aici.

Cu mai multe impresii despre capitală voi veni pe tagul … ghiciți.. bătăi de tobe, da, „capitala”. Am mai zis eu o opinie despre capitală, rămân încă acolo cu gândul. Mai am multe de văzut și trăit aici, dar pentru început, zic c-am luat cu pâine destul. E timpul pentru o pauză de câteva zile și revin săptămâna viitoare în marele oraș cu forțe proaspete.

La tine cum au fost primele zile în capitală când te-ai mutat? Fie pentru facultate, serviciu sau o mutare dintr-un oraș de provincie la capitală. S-auzim povești. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.