Decembrie

By | Atitudine

Decembrie

O singură lună, mai multe înţelesuri. De obicei folosim luna aceasta pentru a trage o linie finală asupra lucrurilor făcute de noi de-a lungul anului (de ce?). Nici nu ştiu cum să vă scriu. Cum să mă exprim mai bine. Aş fi vrut acum ca nişte constrângeri de bun simţ să nu existe, cum de altfel în Bucureşti nu există, deloc, dar uite că fac acest ultim efort şi vă spun frumos – a fost un an slab.

Dintre toate lucrurile pozitive adunate în acest 2000 cu 13-n coadă, trebuie să vă mărturisesc că cele negative au fost mai apăsătoare. Bineînţeles, poate-i un construct al imaginaţiei mele toată treaba asta, poate că de fapt ele n-au fost pe atât de negative pe cât le fac eu să pară, dar concluzia mea este fără de întoarcere. Ideea e că aş fi vrut mai mult. Aici este în totalitate vina mea. De aceea trebuie să vă spun ceva…

Chiar dacă am reuşit să iau bacul, să ajung odată mutat în Bucureşti, să înţeleg că Facultatea de Litere este locul unde mă simt cel mai bine, să obţin un job, constanţa loviturilor mele în bară, în special în ultima perioadă, m-au făcut să înţeleg că 2013 n-a fost să fie. Prin urmare, îl voi considera încă de astăzi trecut şi voi merge optimist înainte.

Cum am reuşit să-l transform într-un an neproductiv?

 • proasta organizare a timpului
 • lipsa de concentrare în majoritatea vremii
 • pierderea timpului cu lucruri minuscule care puteau aştepta
 • ignorarea unor sfaturi care altminteri mă puteau ajuta enorm
 • încăpăţânarea mea

Toate acestea au dus la neînţelegeri cu multe persoane dragi din jurul meu. De aici şi faptul că a afectat imaginea mea în societate, iar acest lucru este grav, fiindcă eu, un obsedat de imagine şi un om muncitor de altfel, nu înţeleg cum am putut lăsa toate aceste chestiuni să-mi scape.

Această vacanţă de sărbători, chiar dacă puţin gustată, este un necesar pentru reordonarea gândurilor şi a prorităţilor. Nu va exista un plan de bătaie pentru 2014. Nu-mi voi face rezoluţii (ce-s ălea?). Consider că trebuie să trăieşti exact aşa cum îţi propui tu şi ştii tu că este mai bine, atât pentru tine cât şi pentru cei care te-nconjoară. Două mari idei mă sâcâie cu privire la online, idei pe care, categoric, şanşele sunt să nu le fructific. Aşa că mai bine să nu vă vorbesc despre ele şi eventual, printr-o surpriză, să vă anunţ într-o zi mai călduroasă. Mai jos vă las o tentativă de poezie, una slabă aşa cum o consider, se numeşte aşa cum se intitulează şi titlul acestui articol. Înainte de urare: anul tău, cum fu? 😀

Sărbători fericite vă doresc şi sănătate, fericire şi iubire fix în ordinea în care am scris cuvintele!

Poezia:

Fulgi de zăpadă se abat asupra noastră,
Cad neîncetat într-un război cu lumea voastră,
Acoperă în alb tot negrul nostru
Și după mult timp, cerul se arată văruit.
Ah, ce război minunat!
Luna asistă din spatele cortinei, neputincioasă,
La fereastră, doi copii, privesc copleșiți…
Iarna a venit!
De pe-acoperișuri fumul alb se ridică,
E-un dans sublim pe cer,
albul îmbrăţişează negrul până ce lumina piere.
Singurătatea e mai rece acum.
Sunt singur într-o noapte de decembrie..
Hoinărind pe niciun drum.

P.S.: Dacă eşti blogger sau scrii publicistic, am un sfat: vacanţa asta nu scrie. Traficul e inexistent, lumea în vacanţă se distrează, relaxează. Ia fă şi tu asta, 2 săptămâni, eventual planifică-ţi de pe acum anul 2014 pe blog, dacă eşti pro blogger. Dar nu mai scrie. Fă o pauză. Stai cu familia.

0 Responses to " Decembrie "

 1. Vlad says:

  Anul asta pentru mine a fost unul cu experiente din plin.. atat bune cat si mai putin bune. Cele din urma sunt sigur ca ma vor ajuta in anii ce urmeaza. S-au pus acolo la temelia caracterului meu.
  Per total, am zambit, am plans, m-am distrat, dar cel mai important, am trait!

 2. […] început, trebuie să recunosc că am scris despre cum 2013 n-a fost cel mai bun an al meu, însă acel articol nici nu se poate compara cu termenul de bilanţ. Din categoria “sunt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.