Sula cu Prefectura. Azi despre „desenele satanice”

Sula cu Prefectura. Azi despre „desenele satanice”

Voi dedica o serie de articole specială de azi înainte, intitulată „sula cu prefectura”. De ce? Fiindcă în puține locuri mi-a fost dat să văd o alipire mai abitir între cele două decât aici, în spațiul carpato-danubiano-pontic. 

Și azi vorbim despre „desenele satanice”, după cum ironic spune Tolontan într-un articol de opinie pentru Libertatea. 

Povestea pe scurt

Povestea, pe scurt, e așa: Wanda Hutira, art director la McCann a făcut această serie de portrete în care a pus medicii în ipostaze religioase și fantastice.

Promovarea în digital a fost primită cu aplauze, dar și cu amenințări de la băieții cu oculta mondială.

Fiindcă România, la nivel de IQ & etică este încă la capitolul feudalismului, bineînțeles că asocierile științei cu religia a dus la dispute răspicate. *insert gluma aia cu dacă nu pricepi știința, apucă-te de religie*

Practic, Wanda a transpus medicii care azi își riscă sănătatea mentală și fizică pentru a salva viețile … românilor (dacă e s-o luăm local și mi se pare că numai local ar fi ok să discutăm) în niște contexte creștine, budiste sau hinduse.

Și românul ce-a zis? Focul la ei! 

Și primăria ce a zis? Focul la ei! Lezează credința trecătorilor.

Și BOR ce a zis? Evident, focul la ei! 

Prin urmare, niște deținători de panouri publicitare, ca să nu se pună rău cu dracu’ (hehe, ce ironic) au scos respectivele panouri. „Nici n-au existat, șefa, gata, duse sunt”.

Și uite așa, fiindcă primăria a decis că lezează credința trecătorilor, au fost scoase. Fără dezbatere. Fără să adreseze, ca un adevărat primar cu conștiința împăcată, în acest secol 21, an 2020, o întrebare cetățenilor ce, chipurile, l-au votat.

Și nu mă luați cu statisticile creștinilor din RO. Sunt vechi, asta o dată, iar a doua oară și cel mai grav lucru este faptul că au fost date jos doar cele cu rezonanțe creștin ortodoxe. Restul nu contează. 

Când le spunem stop?

Sfidarea asta și aroganța pe care o arată primăria dimpreună cu BOR iese tot mai tare la iveală. Practic, covidul a adus cu sine nimic altceva decât alte derapaje grave ale unor prea-nesătuli. 

Tot de la BOR a venit faza cu lingurița și nesupunerea lor în fața ordinelor statului, că ei răspund de Dumnezeu nu de stat și mai știu io ce.

Tot de la ei a venit faza cu familia tradițională și se împotrivesc azi educației sexuale în școli.

Tot băieții ăștia cu merțane aurite pe dinăuntru își trimit scrisori publice pline de evlavie care pornesc cu „știința consideră că nu e ok, dar voi faceți după cum credeți” și apoi apar la TV cu mâinile spălate.

Chiar nu vedeți ce pattern urmează indivizii ăștia? Ce gândesc? Dacă înveți ceva din Biblie, atunci când o citești, îți dai seama repede că Hristos n-are nici o treabă cu șmecherașii ăștia cu sutane. Sunt efectiv paraleli.

Dar nici desenele nu sunt „ușă de biserică”

Prima dată când am văzut desenele făcute de Wanda, m-am gândit instant la Vandal.Club. Aparent n-am fost singurul.

Identice nu pot să spun că sunt, dar ideea de bază a mai fost executată și cred că în artă chiar nu există ceva ce să nu fi fost făcut deja înainte.

Numai că aici e vorba de artă cu mesaj, nu-i arta aia de amorul artei. E artă activistă, are un iz justițiar în ea.

Ce se vede, însă, clar e că Wanda nu și-a făcut temele atunci când a realizat aceste desene. N-a cercetat înainte să vadă cum și dacă s-au mai făcut și pe unde.

E asta o problemă? Păi, cam e în momentul în care o faci campanie națională și o comunici cu surle și trâmbițe.

A existat o conversație pe Facebook ulterior în care n-am văzut atâta politețe cu colți pe nicăieri.

Vă las să urmăriți materialele aici.

Un mare mulțumesc!

Altfel, angajații din sistemul medical, cât și angajații din alimentare, ADP, electrica, gaze, you name it. Toți cei care ies și au ieșit din case în perioada asta pentru ca noi s-o ducem bine mersi acasă merită un mare Mulțumesc!

Cinste lor! 

Când toată perioada aceasta va trece, vă rog din suflet un singur lucru: ieșiți la vot. Fiindcă vor veni alegeri și avem nevoie de oameni deschiși la minte acolo sus.

One response to “Sula cu Prefectura. Azi despre „desenele satanice””

Leave a Reply

Your email address will not be published.