Despre fraude în argumentare

By | Gânduri

fraude in argumentare

Să vă spun nițel despre fraudele în argumentare sau așa cum vinerea trecută, la Top Social Brands, Radu Atanasiu le-a prezentat ca fiind Fallacies în cadrul mini-cursului de Critical Thinking. Eu le zic fraude în argumentare. De ce? Păi pentru că așa am auzit prima dată de ele la facultate și așa mi-au intrat în cap.

Aceste fraude se întâlnesc foarte des în discursurile politice, iar din motive necunoscute mie, nu sunt materie nici de liceu măcar. Deși ar trebui. Vă spun, altfel analizezi o conversație, un discurs, altfel vorbești și altfel argumentezi odată ce știi aceste greșeli uriașe de argumentare. În online sunt nenumărate. Chiar în perioada aceasta am avut neplăcerea să întâlnesc câteva cazuri de „fallacies” în comentarii atât pe Facebook cât și pe blog.

Mi-a plăcut tare mult prezentarea lui Radu, a fost frumoasă, fascinantă și amuzantă. A avut provocări, deci interactivă. Astfel că nu am putut sta pe gânduri, l-am contactat pe Radu via Facebook și am făcut rost de prezentarea lui de la conferința Biz. V-o las mai jos. Mulțumirile merg la Radu.

Radu Atanasiu este antreprenor, membru în Advisory Board la Maastricht School of Management-Rațiu și titularul cursului de Critical Thinking.

(msmro.org)

0 Responses to " Despre fraude în argumentare "

  1. Adriana says:

    Mi-a plăcut prezentarea și tare aș fi vrut să pun mâna pe slide-urile acestea.

    Mulțumesc pentru că le-ai postat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.