Dezvoltare personală

Hai să vorbim un pic şi despre acest lucru căruia nu-i dăm foarte mare atenţie, cel puţin nu mai dăm în ziua de azi. E vorba despre dezvoltarea personală şi cum ne dăm seama dacă evoluăm sau nu. Bineînţeles că am şi aici o curiozitate şi anume : după ce vă ghidaţi în a vă da seama dacă evoluaţi sau nu ?

Mi-a luat mult credeţi-mă să înţeleg faptul că minţile strălucite stau la cutie. Chiar foarte mulţi ani pot spune. Dacă mă întrebaţi de note, ălea sunt doar de vedere, nu mă ghidez după ele. Pot să iau 4 la religie şi 10 la matematică, pentru mine nu notele contează, ci ce simt eu că am înţeles şi pot pune în practică. De obicei la şcoală / liceu notele vin după anumite capitole. Tu dacă înţelegi acel capitol sau îl toceşti, poţi lua 10, de asemenea mai poţi lua 10 şi fără să faci primele două lucruri spuse mai devreme, doar copiind. Aşadar, notele n-au o relevanţă prea mare în dezvoltarea personală.

Atunci, ce facem ? sunt curios ce metode de evaluare personală folosiţi, teste de IQ pe net ? altceva ? vă rog, sunt foarte curios !

foto

0 responses to “Dezvoltare personală”

 1. trebuie sa sti ca toti suntem buni la ceva, nu poti spune ca un matematician e cel mai bun, in domeniu lui e zeu, dar daca l-ai muta in alta parte sigur nu se adapteaza asa de usor sau nu mai e asa de bun, fiecare in sinea lui e un geniu, fiecare straluceste in alt domeniu, cat despre copiat si acolo trebuie sa sti meserie, nu te duci cu fituici mari cat un bloc, trebuie si acolo o tactica ceva.

  Sincer mai fac cate in test IQ doar cand colegii/prietenii se lauda cu asta si vreau sa vad cat ma duce mintea.

  • Da, logic ca nu poti sa pui in matematician sa-ti faca comentarii literare, dar nu aici am vrut sa bat. In principal eu zic ca prin liceu poti sa treci oricum fara sa inveti ceva anume, de asemenea poti sa ajungi ce vrei dintr-un liceu cu un profil neajutator (de exemplu, sa ajungi jurnalist dintr-un liceu cu profil real – economie cum sunt eu).

   • depinde ce te atrage pe tine, eu cum sunt la mate-info as putea sa fiu spre exemplu medic, depinde de ce iti place tie sa faci sau materia la care excelezi (cam asa iti alegi ce devi mai departe).

 2. pai in mod normal ar trebui sa te simti singur, cand stii mai multe sau cand pur si simplu doar au trecut anii pe langa tine 🙂

 3. Tineretul din ziua de azi nu prea se pricepe la ceva anume. Oriunde ii pui se plictisesc repede. Mai de mult nu era asa. Daca iti placea o materie, macar acea materie invatai si stiai, dar acum e total diferit. Intreaba un elev de materia preferata si iti zice ca toate orele la care nu participa profesorul. Nici macar sportul nu le mai place.

  • Multumesc, data viitoare te-as ruga sa lasi astfel de comentarii pe mail sau in alte locuri gen Facebook, nu de alta, dar exista un articol, iar comentariile sunt ok daca sunt on-topic. 🙂 Oricum, iti multumesc !

 4. Eu consider ca fiecare este bun in domeniul lui. La scoala se dau note mai mult pe toceala si pe ochi frumosi in ultima vreme…

  • Astazi am aflat de la o fata ca ea “nu are talente”. Initial nu am inteles, defapt nici acum nu am inteles prea bine. Asadar, mai gandeste-te la partea cu “fiecare dintre noi suntem talentati la ceva” .. unii cred ca nu sunt 🙂

 5. Intr-adevar notele nu au o importanta majora in dezvoltarea personala. Totul este ca omul sa inteleaga. Si daca intelegi, faci eventual o schema, un rezumat sau un infografic din ceea ce ai invatat, e cu totul altceva. Si mai e un lucru: practica te ajuta sa retii mai bine, iar daca ii inveti pe altii – predarea – are acelasi efect. In momentul cand tu inveti ceva si apoi dezbati subiectul cu alte persoane sau ii inveti pe altii despre acel lucru, cunostiintele tale se inradaineaza si tu retii mult mai bine. Notele nu reflecta inteligenta.

  • Este trist ca totusi, notele au o importanta semnificativa in viitorul oricaruia dintre noi si totusi nu reflecta inteligenta noastra, iar acesta este adevarul..

Leave a Reply

Your email address will not be published.