Două seriale noi la început de vară a lui 2015

By | Gânduri

Am să vă povestesc despre două seriale pe care trebuie musai să le vedeți sau măcar să le dați o șansă. O să vă vorbesc despre două, fiindcă despre două mi-am format deja o idee, în timp ce un al treilea urmează să-l văd. Sunt seriale pentru perioada mai-iunie 2015, deci sezonul de început de vară.

Trebuie să specific că aceste seriale vin ca o pregătire pentru sezonul doi a True Detective. Cred că sunteți pregătiți, nu?

AQUARIUS

Aquarius are în vedere perioada 1960-1970 din America, cu războiul din Vietnam și apariția hipioților. Printre hipioți se regăsește și Charles Manson pe baza căruia se construiește firul narativ al serialului. În parte se bazează pe evenimentele reale ale cazului Manson, pe care dacă nu-l știți Wikipedia vă ajută, iar în parte sunt personaje fictive și contexte fictive.

David Duchovny, actorul care l-a jucat pe Hank Moody în Californication, e din nou la treabă, dar de data asta într-un context mult mai serios și mai dur. Chiar dacă în el încă se mai regăsește omul care a făcut alegeri greșite în viață, pare mult mai stabil și mai sigur pe ceea ce face. Face o echipă foarte faină cu Brian Shafe jucat de Grey Damon, care aici vrea să reprezinte diferența de generații și de concepții. Un Duchovny (Sam Hodiak) care încearcă să accepte schimbările, iar un Grey Damon în care personajul e deja tată a unui copil de culoare, măritat cu o femeie de culoare.

Din punct de vedere al contextului social, e interesant de urmărit. Pe la producție și stilul de filmare e puțin cam ciudat, fiindcă nu e în tocmai perfect ilustrată epoca prin imagini. Am văzut și niște amplasări de produs, cu modelul de sticlă Cola din 1960 pe poziții. Vă las mai jos un trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=sFP-hW7JpUQ

 Wayward Pines

Wayward Pines urmărește povestea pornită din cărțile lui Blake Crouch. E o distopie în care majoritatea persoanelor de care CIA vrea să scape, le bagă într-un accident auto și după aceea într-un oraș închis ermetic în care la început te întrebi cum să ieși ca mai apoi să realizezi care este rolul zidului ce-l înconjoară.

E cu actori nominalizați la Oscar și la Globurile de Aur. Matt Dillon îl joacă pe Ethan Burke, agentul CIA plecat să-și găsească colegii trimiși într-o misiune în orașul Wayward Pines. Pe drum el intră într-un accident de mașină ca să se trezească în spitalul orașului unde totu-i sinistru și pe jos. De aici pornește o întreagă aventură pe care vă las pe voi s-o descoperiți. E captivant rău de tot și are unul dintre cele mai bune intro-uri din câte am văzut.

Un al treilea serial este Sense8 de la Netflix despre care am auzit numai vorbe bune. Trailerul este și el super interesant. Îl puteți urmări aici. Mi s-a părut interesantă această idee de conexiune între oameni. O să vin cu o părere după ce-l văd mai bine.

Toate serialele specificate aici au o doză de sinistru, care te face să te duci cu gândul la True Detective, cel puțin primele două. Pe mine m-au prins instant, iar acum am pe ce pierde timpul vara asta. Eu zic să le încercați și voi și să-mi spuneți care dintre ele da și care ba. 😀

0 Responses to " Două seriale noi la început de vară a lui 2015 "

  1. Eu momentan mă uit la ”Fargo” și pe listă mai am ”Black Mirror” și ”Utopia”. De serialele despre care zici tu aici, în afară de ”True Detective”, nu am mai auzit. Mă voi interesa. Mi-e teamă, însă, de seriale, pentru că au un potențial imens pentru pierderea de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.