După 7 zile de provocare…

…febra nu prea e în floare. Mă aşteptam sincer ca o febră mai dureroasă să se instaleze mai ales după o pauză atât de lungă fără exerciţii. Da, o pauză de mai bine de o lună şi ceva în care n-am mai făcut nici măcar nişte exerciţii de mobilitate pentru menţinere. Da, am cam neglijat partea asta în ultima vreme de aceea am şi acceptat provocarea Motivonti, pentru a-mi reveni în formă şi a mă menţine.

Astfel că am început cu uşurelul, iar până acum pot spune că mă simt mult mai bine. Sunt mult mai energic, supun corpul la mai mult efort special pentru a-mi testa limitele. Alerg puţin mai tare pentru îmbunătăţirea condiţiei fizice. Ca numere (deşi nu le consider prea importante), am ajuns să fac după 7 zile, 40 de flotări / serie şi 70 de abdomene într-o serie. De alergat nu vorbesc deoarece în general când mergeam la sală, făceam cel puţin 3 km – 5 km de bandă. În aer liber e şi mai uşor şi alerg 5 km fără probleme. Aş dori totuşi să vă specific să nu uitaţi de încălzire. Fie că sunteţi la abdomene, flotări sau alergare uşoară, totul necesită o încălzire bună înainte de a depune efort pentru a evita ulterioarele probleme.

Vreau să vă spun că dimineţile sunt mult mai blânde datorită acestor exerciţii, parcă totul e plin de energie. Nu mai strâmb din nas bosumflat şi buimăcit de ziua ce urmează şi de somnul pe care l-am oprit prin alarma telefonului. Mă simt mai bine, kilogramele puse în plus luna trecută încep să plece uşor uşor. Trebuie totuşi s-o las mai moale cu dulciurile şi berile la meciuri. 😀

Acum vreau să ştiu şi de la voi. Cum merge provocarea? Dacă nu aţi intrat în provocare, nu-i nimic, vă recomand însă să faceţi mult sport fiindcă mai târziu zilele fără niciun pic de exerciţiu se vor face simţite prin diferite probleme fizice şi de ce nu, psihice. Este totul în favoarea voastră, credeţi-mă, trebuie decât puţină voinţă.

0 responses to “După 7 zile de provocare…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.