Cum vom arăta după izolare?

Cum vom arăta după izolare?

O să ieșim ca bezmeticii din case? Ne vom arunca în valurile mării? În creierii munților? 

O să ieșim la restaurante, la teatru, la cinema, la bere? 

Ce o să facem? Ce și cât se va schimba?

N-am idee și nimeni nu cred că are la modul general. Tot ce sper este ca ceva să se schimbe și acest „nimic nu va mai fi ca înainte” să se aplice și după ce apare un vaccin. 

Personal nu cred că la nivel de obiceiuri ne vom schimba prea mult. În afara celor sanitare, altceva nu cred că se va schimba foarte tare.

Vom continua să ne comandăm mâncare la birou (ăștia care vom mai avea un birou).

Vom continua să ieșim la restaurant, în club, la bere.

Vom continua să dăm banii pe lucruri care nu sunt neapărat necesare.

Și multe altele. Poate sunt pesimist, poate văd doar partea goală a paharului, dar sincer chiar mă mulțumesc și cu schimbarea obiceiului la nivel sanitar. 

M-aș bucura enorm să purtăm măști când suntem bolnavi.

Să înțelegem că trebuie să stăm acasă când răcim. Să nu-i supunem pe alții la risc.

Să avem mereu un gel dezinfectant la noi. 

Să curățăm mai bine masa, tacâmurile, legumele. 

În general să fim mai atenți cu noi și cei din jur. 

Și mai sper și îmi doresc ceva: să înțelegeți cine sunt comuniștii și să pricepeți cât rău fac.

Sper să vă orientați către producători locali, către buticurile noastre și mă refer aici în special la cele afectate. Pe scurt, să susținem micile afaceri românești care au avut mult de suferit în perioada pandemiei.

Sper că UE, ONU și OMS să ia niște măsuri împotriva așa ziselor piețe umede din China.

Inițial s-au luat măsuri de închidere asupra cunoscutelor „wet markets” din China. Acum s-au redeschis, odată cu relaxarea restricțiilor în Wuhan, China.

Cu toate acestea, să vedem și partea cealaltă a monedei. Sunt oameni care numai prin ele trăiesc. În goana de a pune și ei, la rândul lor, ceva pe masă, va fi foarte greu să stopezi astfel de piețe.

Revenind asupra subiectului ce ne-a băgat în case, riscul unei pandemii a fost scris și rescris în nșpe mii de studii încă din 2002, dar uite că tot prin surprindere am fost luați.

Sper de data asta să votăm mai cu cap, să votăm oameni capabili, inteligenți, iar surprizele de genul ăsta să ne găsească mai pregătiți.

Sper și vreau să cred că vom avea mai multă grijă de mediul înconjurător și de mediul sălbatic. Că nu ne vom mai aventura prin toate locurile din lume să construim și să cucerim.

Poate sunt naiv, dar îmi place să cred că vă pot impulsiona măcar pe voi ăștia 20-25 de mă citiți să faceți o schimbare dincolo de normă. 

Va urma o perioadă de criză financiară? Cel mai probabil. 

Va fi gravă? Vom vedea. Dar, la fel ca și alte epidemii, din alte timpuri, vom trece peste și lucrurile vor reveni la un anumit normal. 

Cât de bine sau prost va fi acest normal depinde doar de noi. Eu sper că va fi unul cât mai pozitiv.

Ce am „devenit” eu după carantină?

Carantina asta m-a făcut să gătesc mai des și mai divers. Iar pe viitor urmăresc să fac asta în continuare și să-mi comand mai rar.

M-a pus în ipostaza de a-mi ține un buget activ cu venituri și cheltuieli.

Am învățat să mă împac cu mine și stările mele letargice atunci când îmi vin. Să accept asta, să trec peste asta și să fac ceva constructiv din asta.

Gel dezinfectant, spălat legume, pachete, mască de azi înainte, iar după vaccin în caz de răceală, iarăși mască, avut grijă, stat acasă dacă e cazul.

Unele lucruri chiar nu sunt necesare, man, chiar n-are rost să ți le cumperi. Pe asta mi-o tatuez pe frunte.

De aici încolo o să-mi urmăresc obiectivele și mai avid ca înainte. Carantina asta mi-a deschis mintea și mai tare și m-a făcut să-mi dau seama ce minusculi suntem și cum totul se poate evapora imediat.

Există viață și acasă. Chiar frumoasă, bună, dacă știi cum să ți-o organizezi. Cu program, cu pasiuni, cu muncă. Mai organizat, asta e concluzia.

Dar tu, pe tine cum te-a schimbat pandemia asta?

Acest articol a fost scris cu 10 zile înainte de relaxarea restricțiilor. Între timp, multe din întrebările de mai sus și-au găsit un răspuns. Și nu neapărat unul pozitiv.

2 responses to “Cum vom arăta după izolare?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.