După o săptămână cu tableta AllView TX1 Quasar (un review)

AllView TX1 Quasar – îmi place. Vă spun sincer. Am pus-o la mai multe încercări şi cam aceasta este concluzia. Este o tabletă performantă, iar revenind la raportul calitate-preţ, excelentă.

allview-tx1-quasar-o-tableta-de-8-cu-3g-si-gpsÎn primul rând, procesorul dual-core de 1GHz îşi face treaba perfect pentru perioada în care ne aflăm. Aplicaţiile nu cer mult, nu sunt grozave, căci până la urmă vorbim despre Android, un sistem de operare pentru smartphone. Am deschis mai multe aplicaţii deodată şi nu am avut lag rulând prin ele. Aici m-a ajutat şi acel 1GB de RAM. Poate că nu sună grozav, aşa cum am mai spus, dar este suficient pentru această perioadă a tehnologiei.

În al doilea rând, mărimea tabletei de 8 inch îmi permite să văd serialele mele favorite în variantă HDTV fără nicio problemă. Am văzut ultimele episoade din Sleepy Hollow şi Homeland pe ea şi vreau să vă spun că is mai mult decât mulţumit. Totul se vede extrem de clar, ca la PC, numai că în variantă mai mică.

În al treilea rând, cu memoria s-ar putea să vă daţi bătăi de cap, dar cu un card SD de 32 de GB se rezolvă totul repede, căci da, suportă card SD. Autonomia este bună, nu mă simt nevoit s-o încarc decât după 2 zile de folosit intense şi probabil cu un grad de utilizare mai scăzut, ajunge la 4 zile lejer. Mare plus aici.

Un lucru care nu-mi place la dânsa este confuzia în care te bagă de la început. Setările nu sunt ele extrem de greu de descifrat, dar stai să pierzi ceva timp pe acolo până înţelegi treburile. Ar fi şi tastatura care, deşi cu toate setările de autocorecţie şi sugestie dezactivate, ea tot încearcă să te încurce. Adică eu vreau să scriu tot (şi scriu TOT), ei bine, deşi tastatura e setată pe limba română şi are acele setări dezactivate, mă aleg cu un TOUT de toată frumuseţea. Dacă ştiţi cum să scap de aceste treburi, vă rog să-mi sugeraţi în comentarii. Partea asta cu tastatura e foarte enervantă uneori, mai ales când vrei să transmiţi un mesaj rapid..

Alt lucru dezamăgitor a fost camera foto, care la doar 3.2 MP nu prea ai ce mare lucru face cu ea. Pentru poze la cursuri, merge perfect. E mare, zoom-ul este ajutător şi înţelegi perfect ce ai pozat. Însă pentru ceva artistic, poze de grup, selfie sau aşa mai departe, nu. Nu merge.

Revenind la plusuri, calitatea audio din muzică şi filme / seriale este iarăşi foarte bună. M-a surprins tare plăcut. Nu am detectat nicio diferenţă între PC şi ea.

GPS-ul mă ajută să mă descurc prin Bucureşti, când nu ştiu pe unde să merg sau pe ce stradă is. Ori să dau un check-in nesimţit pe la un restaurant de 5 stele din centrul vechi şi să văd pe unde se petrec prietenii mei folosind Foursquare. Faină treaba asta. De asemenea cu bluetooth-ul mă pot conecta lejer la alte sisteme din jur cu aşa ceva. De exemplu o tastatură cu bluetooth, pe care o conectez lejer la tabletă şi scriu (numai dacă aş avea una..). V-am dat un exemplu.

Per total, o tabletă foarte bună pentru acum. Vă recomand să vă luaţi un card de internet nelimitat de la operatorul vostru de telefonie, asta dacă vreţi să fiţi conectaţi non-stop la internet. Vin într-un mod tare fain notificările de pe platformele sociale şi asta îmi place. 😀

Ce am uitat să vă mai spun, dar eu nu folosesc, este calitatea de telefon – tabletă. Îţi poţi băgă SIM-ul în tableta şi vorbim liniştit la ea, dar mie nu prea îmi sună “orăşănesc” treaba asta. Aşadar, asta-i părerea mea despre tableta PC AllView TX1 Quasar (link afiliat). Vă recomand s-o achiziţionaţi dacă sunteţi în căutarea unei tablete ieftine şi bune, chiar dacă ieftin şi bun niciodată n-au mers la braţ concomitent. De data asta avem o excepţie şi una frumoasă.

0 responses to “După o săptămână cu tableta AllView TX1 Quasar (un review)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.