E bine să ai mulţi prieteni străini?

By | Spuneri

În ziua de azi, mulţi dintre noi avem Facebook. Practic, Facebook a devenit un fel de Second Life, dar fără joacă şi mă rog, toată lumea aia creată 3D. Aici este o lume virtuală, este ca un continent, un continent care merge după regulile de confidenţialitate create de Facebook şi ce trebuie respectate. În rest, împărţim la idei cu o viteză nebunească, participăm la evenimente, întrebăm, dăm like unde ne place şi înjurăm în mintea noastră unde nu, că buton nu avem pentru “dislike”.

Astfel apar tot mai multe persoane străine (de altă naţionalitate) care doresc să fie prieteni cu noi. Bineînţeles că unii dau accept friend request, alţii nu prea. Eu fac parte din categoria alora care nu prea dau accept. De ce? pentru că majoritatea sunt turci, indonezieni sau mai ştiu eu ce naţie de genul ăsta. În schimb, îmi creez prieteni străini prin jocurile online pe care le joc, serviciile online (cum ar fi Tumblr sau Radionomy) şi pot spune că sunt oameni foarte O.K. , fără probleme cu capul sau mă rog.

Nu pot spune că nu m-am lovit de placajul făcut, în special de francezi, cum că sunt român. M-am lovit, recunosc, dar m-am ridicat şi am demonstrat că nu sunt unul dintre acei români de care se fac miştouri. Au înţeles şi m-au acceptat, ajutat şi îndrumat mai departe. Am avut multe lucruri de învăţat de la străini, extrem de multe prin intermediul online-ului.

De exemplu un bun prieten din Marea Britanie m-a rugat să fac o scurtă emisiune radio pentru, evident, radio-ul său. Nu am respins această ofertă, având în vedere calibrul său pe serviciul Radionomy şi statistica care spune destul de multe lucruri. Cine ştie cum se va întoarce favorul mai apoi.

Aşadar, vreau şi opinia voastră: e bine să avem mulţi prieteni străini? Binînţeles că nu dăştia indonezieni şi mă rog, în general asiatici înnebuniţi după justin bieber, că nu avem cu siguranţă ce face cu ei.

0 Responses to " E bine să ai mulţi prieteni străini? "

 1. Paul - spune says:

  Faza tare pe tema asta
  Mi-am pus la tara ca sunt din Kuala Lumpur, la misto, iar peste 2-3 zile am 6 cereri de prietenie de la negrotei.

  • Adi says:

   Ti-ai pus pe Facebook tara asta? pai e si normal, ca la ei primele rezultate la cautare cand vine vorba de prieteni, vine dupa tara in care stau sau si-au ales-o, daca nu stau in ea. 😀

 2. Pato Basil says:

  momentan nu am prieteni din strainatate fiindca nu excelez la vreo limba traina cred, insa mi-ar placea sa am ocazia sa-mi exersez abilitatile in engleza

  • Adi says:

   Nu trebuie sa fi neaparat as in limba engleza, la inceput baza este suficienta. Depinde acum, n-o sa ajungi sa depinzi de un strain acum, o totusi o prietenie doar. 😀

 3. Florin says:

  Aveam într-un timp mulți prieteni, dar am șters toate persoanele care nu le cunoșteam acum ceva vreme.
  Încep să mă gândesc să am din nou mai mulți prieteni, chiar dacă nu-i cunosc, pentru că posturile cu articolele de pe blog vor vi mai vizibile + că ar merge mai bine ”afecerea” mea cu atestatele.

 4. Refu says:

  Eu am doar 3 prieteni care sunt in alte tari, un spaniol, un american si un chinez, cu toti scriu in engleza, si vorbesc prin mail si messenger cu ei.

 5. In primul rand felicitari pt articol. “Prieteni virtuali” ii numesc , nu ii pot considera prieteni , ei iti stiu partea buna si cea rea din viata , iti cunoaste personalitatea adevarata , te cunoaste , intr-un cuv. dar in schimb acesti “prieteni” de care spui , iti cunoaste o mica parte , reala sau mai putina reala . . .

 6. Adri says:

  Cand inca eram pe hi5 eram “prietene” cu un baiat din Egipt. Vorbeam destul de mult pe messenger, dar o faceam doar pentru ca puteam sa-mi exersez engleza.
  Acum, pe facebook, nu mai dau accept nici romanilor pe care nu-i cunosc, dar mai strainilor.

  • Adi says:

   De ce? N-ai incredere in romani? :)) Eu zic ca un cerc mare de prieteni pe Facebook duce la un avantaj destul de mare, mai ales ca blogger.

   • Adri says:

    Eu vorbesc aici despre profilul personal, nu despre profilul blogului. Nu e vorba de incredere, ci despre faptul ca mult prea multi oameni necunoscuti isi dau cu parerea fara cunostinta de cauza.

 7. Myriam says:

  Io zic ca nu strica atata timp cat nu-ti dai datele personale,gen adresa de-acasa,CNP-ul etc la un strain din celalalt capat si conversatia se desfasoara la limitele decentei. Este bine pentru un vorbitor de engleza sa interactioneze cu straini si iarasi este bine daca inveti o limba straina sa te imprietenesti cu un vorbitor nativ al acelei limbi dispus sa te ajute cu dificultatile sau nelamuririle pe care le-ai putea avea.Strainii au alt mod de gandire,dar la fel cum noi murim de curiozitate cum e la ei,si ei mor de curiozitate sa vada cum e la noi. Si sunt oameni,indiferent de nationalitate,desi sincer turcii si indonezienii pot fi asa un pic(mai mult creepy). De aceea pot spune ca sunt pro…ce-i mai tare decat sa ai “prieteni” pe tot mapamondul?cred ca putine lucruri

Leave a Reply

Your email address will not be published.