E posibil ca un blog să moară ?

By | Spuneri

 

Cineva a spus o dată pe un blog : “pot să scriu, pot să nu scriu, blogul ăsta întotdeauna va avea persoane care să-l citească, indiferent dacă apare ceva nou sau nu”. Pe scurt, el s-a bazat pe faptul că sunt o mână de oameni care tot mai intră să vădă dacă apare ceva nou pe el, astfel se susţine că un blog nu poate să moară niciodată. E posibil aşa ceva ?

Argumentele sunt şi pro şi contra din ce-am mai văzut despre acest subiect prin împrejurimi, dar vreau să văd ce păreri aveţi şi voi cei care citiţi acest blog. Din punct de vedere al marketingului, PR-ului e clar că moare, dar din punct de vedere al cititorilor ?

Se poate sau nu ca un blog să moară din lipsă de articole ? sau din pauze prea mari între articole ?

0 Responses to " E posibil ca un blog să moară ? "

 1. Bucur says:

  si din punct de vedere al cititorului dupa un timp moare…stiu cateva exemple.

 2. Radu says:

  Depinde de tipul blog-ului, daca este personal si numai scrie cateva zile, pierde foarte multi vizitatori.

 3. Liz says:

  Clar moare.. da, un blog parasit, moare…chiar daca are o arhiva mare, chiar daca searchul intamplator mai trimite vizite, chiar daca in momentul abandonarii avea linkuri pe alte 20 de pagini… Din cauza numarului maaare de bloguri pe toate subiectele posibile, updatate aproape zilnic si atragatoare nu mai avem timp si nici rabdarea de a ramane agatati de bloguri neupdatate, parasite… Si cititorii fideli se plictisesc de arhiva, de absenta si tacere… vor nou si proaspat, zilnic daca se poate…

 4. Zozo says:

  Eu nu am scris cam o luna din cauza unor probleme tehnice si cand am revenit mi-a fost foarte greu sa-mi readuc cititorii aici. Nici acum nu s-a intors chiar toti.

 5. piticu says:

  moare sigur.Si va muri de tot cand nu se mai plateste domeniul si hostul :))

 6. Manciu says:

  Pot fi intradevar o mana de oameni care sa intre mai mereu, insa chiar si ei, dupa 4-5 accesari in care vad ca nu mai scrii nimic, dispar. Stiu insa cazul unui blog, pe care-l citeam noi prin generala la ora de info (nu sunt sigur daca mai tii minte), care desi nu scrie foarte des are destui cititori. Insa asta e doar un caz…

  • Adi says:

   Se numeste Prin Cartier acel blog si l-am accesat in urma cu cateva zile, a ramas la fel de fresh ca inainte, chiar daca e pustiu din punct de vedere al articolelor. 🙂

 7. Bogdan says:

  intri odată de două, de nouă… până la urmă se declară mort 😀
  deci moare

 8. Myriam says:

  Bineinteles ca poate sa moara.Ma uit la al meu si ma apuca plansul.Ca sa ai blogul viu trebuie sa tot scrii si sa tot comentezi.Mai ales a doua.Cand incetezi sa comentezi,cititorii intarzie sa se mai arate.

  • Adi says:

   Asta cu comentatul mi se pare aiurea. Nu te contrazic, numai ca nu inteleg cum de numai prin comentarii vin si ceilalti sa comenteze la tine, nu inteleg de ce nu exista un grup complex de cititori care intra si comenteaza mereu, mai ales acolo unde trebuie.

   • Bogdan says:

    pentru că nu există oameni într-adevăr interesați de cele scrise de X sau Y. sau dacă sunt… (ăia veniți de pe google) intră, citesc și pleacă. în general bloggerii lasă comentarii pentru link, de cele mai multe ori.

 9. Yamasha says:

  poate sa moara, poate sa nu moara, depinde de continut si cat de cunoscut a fost..

 10. Myriam says:

  Cui nu i se pare? Sincer,si eu as vrea sa fie cum zici tu,un grup complex de cititori care intra si comenteaza mereu,mai ales unde ai nevoie de feedback,dar faza e ca in general cei ce comenteaza au bloguri si comentatul a devenit ceva gen favoare.Gen eu te cresc pe tine,tu creste-ma pe mine. E cea mai aiurea chestie,dar din pacate e o realitate.Multi se lasa de blogging tocmai din cauza asta.Si e pacat.E pacat ca o veche comunitate se destrama si se pierde in umbra.

 11. Nu pot sa-l iau dupa cititor , blog_ul tu il hranesti

 12. Iulian Grecu says:

  Cititorii fideli or sa dispara, insa vizitatori or sa fie numai daca site-ul este optimizat bine dpdv SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.