8 cărți de luat cu ocazia elefantFest

8 cărți de luat cu ocazia elefantFest

De când fac blogging, din 2008, cred că întrebarea pe care am auzit-o cel mai des a fost: ce cărți ai mai citit și ce-mi recomanzi?

Ei bine, prieteni, ăsta e unul din articolele alea în care putem face un win-win. Eu îți recomand niște cărți, tu le cumperi dacă vrei, iar din acest proces îmi ies și mie banii pe un pachet de țigări.

De azi și până pe 31 mai se întâmplă târgul de carte Elefant Fest. Am și uitat că băieții ăștia încă se mai ocupă cu cărțile.

În fine, din tot ce am citit cât timp nu am mai avut blog (urmează niște recenzii), vreau de pe acum să vă recomand niște cărți de citit musai anul ăsta.

Ordinea e aleatorie.

1. Căderea unui sombrero, Richard Brautigan

Pentru poeticitatea din carte, absurdul fabulos și toate astea într-o dimensiune mai mult decât acceptabilă. E o carte de care să te îndrăgostești.

2. Dacă strada Beale ar putea vorbi, James Baldwin

O poveste aparte, despre problemele de rasialitate ale Americii, despre o nedreptate inventată de aceeași polițiști americani care până azi încă mai omoară negri la colț de stradă.

3. Fahrenheit 451, Ray Bradbury

O distopie cu iz nazist, în care cărțile se ard și noi suntem high on mass media. La propriu și la figurat. Dacă vă plac distopiile, vă recomand.

4. Serotonină, Michel Houellebecq

Un fel de Cărtărescu al francezilor, dar mai bun. Mai relevant pentru timpurile actuale. O călătorie în trecut prin prezentul dezafectat al unui ins care a pierdut mult prea multe în viață ca să le mai recâștige acum. O luptă cu depresia și anxietatea într-o Franță tulburată.

5. Manual pentru femei de serviciu, Lucia Berlin

Vă spun doar atât: este cel mai bun volum de proză scurtă pe care l-am citit până acum.

6. Pe pământ suntem strălucitori o clip, Ocean Vuong

Super hype peste tot în lume cu această carte care mi-a adus de multe ori lacrimi în ochi. O poveste deopotrivă tristă și dură, dar scrisă atât de frumos!

7. Caragiale o scrisoare pierdută, Bogdan-Alexandru Stănescu

O biografie romanțată despre viața agitată a dramaturgului Ion Luca Caragiale, cu toate acele detalii spumoase ale vieții sale. Scrisă în stilul său caracteristic, plină de amuzament și autenticitate.

8. O singurătate mult prea zgomotoasă, Bohumil Hrabal

Pentru muzica literaturii, pentru priceperea sistemului opresiv, pentru libertate. Bohumil Hrabal reușește să țină un jurnal nemaipomenit ce deservește în totalitate literaturii universale și importanței sale.

Dacă nu sunteți mulțumiți de selecția mea, atunci vă invit la târgul de carte online de unde vă puteți delecta cu o sumedenie de subiecte de la cele mai cunoscute edituri din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.