Emisiunile în care se mai şi cântă

By | Gânduri

Toată lumea cunoaşte emisiunile de succes de prin România. Emisiuni de genul “Happy Hour”, “Acces Direct” sau “Neatza cu Răzvan şi Dani”. Sunt emisiuni bune, emisiuni pe care uneori când prind timp liber le urmăresc, depinde şi de subiecte, dar în principal acestea sunt emisiuni pe unde se mai şi cântă. Adică, cum vine asta ? – păi îţi vine un artist din muzica noastră şi bagă ultimul lui hit. Pe ecranul televizorului tău, apare scris micuţ, sub melodie în dreapta, “playback”. Gust amar în gură. Unde vreau să ajung eu de fapt, este la platou, acolo unde artistul (în special dacă este vorba de unul cu multe instrumente), îşi aranjează tobe, oamenii cu chitarele, microfonul, totul de parcă ar fi un concert în centrul oraşului (ca să nu dau nume de genul Madison Square Garden, suntem români totuşi). Te duci acolo, te filmează cameramanul cum dai tu din gură aiurea la microfonul ăla care nici măcar nu e deschis. Din punctul meu de vedere, mai bine se afişează videoclipul melodiei, dacă există unul, decât să-l văd pe acel artist cum îşi exersează aptitudinile în mimă.

Singura emisiune pe unde am mai văzut “live”, este Happy Hour. Ce e drept, vorbim despre Pro Tv, un platou mare de filmare, mai multe posibilităţi. Dar aşa cum am spus, ori videoclip, ori se renunţă de tot la ideea asta de playback. Nu-şi are rostul, găsesc în opinia mea, mai bun radioul decât apariţiile în emisiuni, pentru playback. Există o emisiune “atenţie se cântă” pe TVR2 sau 1, nu sunt sigur, în care se cântă 100% live. Dacă vrei neapărat să înştiinţezi lumea de ultimele tale noutăţi, să cânţi, cântă live.

0 Responses to " Emisiunile în care se mai şi cântă "

 1. alex n. says:

  playback-ul e la moda 🙂

  • Adi says:

   playback-ul, prostia, cocalarismul, cizmulite cu burete.. si esarfe la toata lumea .. :-j

 2. ZuZu says:

  Si eu m-am intrebat de multe ori de ce fac playback..unii chiar au o voce superba si totusi practica acest playback, poate chiar o fi la moda…:))

 3. zozo says:

  Mie nu mi se pare ca Happy Hour ar fi o emisiune de calitate…sau Acces direct.
  Chiar daca ma mai uit din cand in cand, nu le consider de calitate.

 4. alex n. says:

  a, si la neata cu razvan si dani se mai canta cateodata live..cand vin guess who, spike sau cia.:)

 5. zozo says:

  Ce-i de calitate la presa de scandal?
  Ma rog, e doar parerea mea.

  • Adi says:

   Nu-i neaparat o emisiune de scandal, are peste 400.000 de telespectatori/minut ? are iti spun eu. Maruta isi mananca painea, mai mult sau mai putin placut. Singurele lucruri idioate sunt scandalurile intre familii si decedari dastea de genul madalina manole..

Leave a Reply

Your email address will not be published.