Erori mici => pedepse mari

By | Gânduri

Urmăresc atât de mult lumea din jurul meu, încât zici c-am devenit un fel de google analytics pentru facebook. Pur şi simplu analizez de la prima vorbă scoasă pe gură până la ultimul gest care o însoţeşte. Înainte să ajung la subiectul principal pe care vreau să-l dezbat, trebuie să vă spun sincer câ atâta fals şi prefăcătorie, actorie, pupincurism n-am mai vâzut. În anii trecuţi vă spun sincer că aceste lucruri erau sau mai bine zis ieşeau mult mai puţin în evidenţă, acum le găseşti la tot pasul. Bine acum, ori am ajuns eu la vârsta aceea când vâd de fapt adevărata lume, ori e aşa cum am zis eu mai sus. Observ micile erori pe care unii oameni le fac, vrând sau nevrând, iar în imediata scenă ce urmează după fapt – trimişi la executare. E puţin cam crud zic eu, faptul că unii oameni trag linie fară ca măcar să cunoască acea persoană şi recurg la injurii foarte dure, pentru care sincer merită nişte pumni serioşi, dăia de scriu pe ei SPITAL – aşa mare. Probabil toţi aţi mai trecut prin astfel de faze, ştiţi prea bine cum este feeling-ul, vă vine să vă urcaţi pe pereţi, iar atunci când pe lângă o singură persoană mai intervin şi altele în spatele aceleia, clar trebuie să iasă scandal. Nu vreau să dau exemplu, cum am zis, sigur aţi trecut prin ele, dar mă refer clar la lucruri minuscule, deci nu ceva grav.

Prea multă ură de asemenea îmi iese în faţă în ultima vreme, prea multă nesimţire şi egoism. Începe parcă să se vadă până şi pe hainele oamenilor de pe stradă, năravul lor ca să zic aşa. Acum într-un fel sau altul, înţeleg de ce toţi adulţii ziceau când eram eu mic : ce bine mai era să fiu ca tine o dată !

Stiu că ziceau şi pentru faptul că ar mai fi vrut să fie liberi, liniştiţi, tineri, fără obligaţii, dar mai ştiu că ziceau şi din pricina faptului acestuia. Când eram mici, nu existau interese, bârfe, scandaluri şi mai ştiu eu, totul era liniştit, fiecare cu jucăria lui sau împrumutând altuia din ale tale. Cel puţin aşa era la mine.

0 Responses to " Erori mici => pedepse mari "

 1. Val33ntyn says:

  Totul pleaca de la BANI !!!

 2. Adi says:

  @ Val33ntyn : in cazul meu, nu poate fi vorba de asa ceva.

 3. Salih says:

  Adi nu mai ai ce sa faci.Oricat de mult ne-am zbate nu putem sa mai schimbam oamenii.Si stii si tu ca oameni se nasc buni,onesti,…(si o multime de trasaturi bune pe care nu prea pot sa le mai regasesc in persoanele “mari”) dar modul in care sunt crescuti,anturajul in care traiesc ii schimba.Inainte sa deschid blogul tau si sa citesc articolul acesta am fost la magazin si pe drum m-am intalnit cu baietii, pe care i-am cunoscut cand am venit in Romania, si care urlau si zbierau in ultimul hal.Si am inceput sa ma gandesc ca “Si eu puteam sa fiu printre ei acum urland ca un animal”.Si as vrea sa iti mai spun ceva, lumea in care traim acum nu mai e ce a fost, oamenii sa fie ingaduitori cu ceilalti, acum majoritatea~pe care i-ai descris tu mai sus~ se gandesc cum sa te faca de ceva, ba sa iti ia banii, ba sa te foloseasca.
  Si termin prin a spune ca si eu as vrea sa ma intorc macar o zi in trecut(nu ma plang de prezen ci doar asa ca sa fac o comparatie intre lumea din jur) si sa ma bucur din plin de ziua aia cand alergam dupa o minge si sa ma joc iar cu prietenii mei pititea sau bidonasu’,dar stiind ca e imposibil incerc sa ma bucur de amintirea unei copilarii fericite…

 4. BogdanSDR says:

  problema este ca indivizii astia care se comporta ca niste animale nici macar nu isi dau seama de ceea ce fac, ei cred ca e bine totul si nu accepta sa fie corectati de nimeni, ei cred ca lumea incepe si se sfarseste cu ei cand defapt… sunt doar niste pioni extremi de mici si de asemenea plini de prostie…

Leave a Reply

Your email address will not be published.