Eu vara fac sport, monitorizat

By | Spuneri

Dacă unii vara nu dorm, alţii dorm, unii beau, alţii se distrează, învaţă, citesc, eu vara prefer să fac sport. Mult sport. Cum în timpul anului şcoala şi meditaţiile mă fac să mă rezum doar la antrenamentele de dans sportiv, vara când am mai mult timp liber, prefer să încerc cât mai multe lucruri.

Tenisul, un sport extrem de frumos

Vara asta am reuşit să prind gustul tenisului spre exemplu, un sport extrem de plăcut, suficient de solicitant, dar în acelaşi timp şi destul de stresant. Stresant să vă spun de ce şi am observat asta din reacţiile mele. De fapt, nu este mai degrabă stres, ci implicarea foarte mare a emoţiilor, a dorinţei de a câştiga. De aici apar şi nervii şi multe lovituri nu-ţi mai reuşesc şi aşa mai departe, oricum, ideea este că tenisul este un sport superb şi chiar mă bucur că l-am practicat vara asta şi încă o s-o mai fac mult timp de acum înainte.

Zumba!

Pe lângă tenis, de săptămâna asta am început din nou să alerg şi să mă duc la programele Zumba Fitness. Ce este Zumba? Păi prin propriile cuvinte v-aş spune că este o metodă de aerobic, dar mult mai solicitantă, practicată prin dans pe muzică. Practic dansezi, ţipi, sari, te simţi bine. Este o combinaţie de dansuri de toate felurile într-un program epuizant de 50 de minute. Vă spun din propria experienţă, dacă faci o pauză şi după mai vrei să ţii pasul, e greu. Mă ştergeam de şuvoaiele de apă ce curgeau pe mine la finalul fiecărui dans. Aşadar, vă recomand cu căldură dacă vreţi să ardeţi nişte kcal bune.

Monitorizat

Îmi place să am mereu nişte date despre mine. Nu sunt un fan al analizelor şi vă spun drept că nu sunt cu ele la zi, dar îmi place să-mi monitorizez  acţiunile pe care le fac, în speţă fie că alerg, joc tenis sau dansez. Bineînţeles, n-o să pot să le monitorizez pe toate, dar atunci când termin, am grijă să le urc undeva pentru a fi la zi cu ce-am făcut. De aceea am descoperit MapMyRun, o aplicaţie care este şi pe AppStore şi în Google Play. Această aplicaţie este pentru tot ceea ce faci, fie ca dansezi, mergi la sala de forţă pentru a trage de fiare, alergi, mergi cu bicicleta etc. Îţi spune traseul făcut (în cazul în care alergi sau mergi cu bicicleta), km parcuşi, viteza cu care ai mers, kcal arse. Mi se pare foarte OK, plus ca are un design aerisit şi-ţi spune clar unde să te uiţi după ce vrei să te uiţi.

Astfel ştiu când alerg, ce am făcut, când dansez ce am făcut. Când joc tenis, mai puţin. Îmi place că se raportează la greutatea şi înălţimea ta, respectiv vârsta. Asta mi-a plăcut cel mai mult la aplicaţie. Mi-a spus clar cât mai am de ars din calorii şi pe lânga asta, mi-a mai şi propus nişte exerciţii de făcut. Foarte fain. Pentru a te putea monitoriza, trebuie să ai 3G respectiv GPS-ul activat la telefon şi bineînţeles la tine când faci sport.

Ei, cam asta e, voi ce sporturi practicaţi vara? Ce mi-aţi mai recomanda să încerc?

0 Responses to " Eu vara fac sport, monitorizat "

  1. […] intermediul PC-ului sau telefonului, cele două mecanisme prin care pot ajunge la internet. După o repriză bună de sport, mă întorc la muncă. Muncesc ce muncesc şi parcă obosesc, e timpul să mă relaxez puţin. […]

  2. […] nu am găsit nicio aplicaţie de smartphone sau de desktop care să mă satisfacă. Pentru programele sportive pe care le fac, am MapMyRun care mă ajută să mă orientez, însă pentru programul de zi cu zi, nu am găsit […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.