Excerpt vs. the_content

By | Gânduri

Exact cum apare titlul. Astăzi m-am lovit de o mare problemă în universul WordPress. Thema pe care o vedeți afișată acum pe al meu blog este una premium, însă spre mare mea stupoare am observat că nu-i pot modifca din cod felul în care se afișează articolele în index. Adică, ceea ce doresc eu este ca, în loc de:

<?php the_content( $more_link_text, $stripteaser ); ?>

Să-mi apară:

 <?php the_excerpt(); ?> 

Treaba este dacă modificam pe această themă, Standard fiindu-i numele, în loop.php se schimba cu totul, chiar și în single.php. De ce? Deoarece toate fișierele sunt în conexiune cu un template anume, cel din loop.php și loop-image.php și așa mai departe deoarece este o themă cu tipuri separate de articole. Prin urmare, iată ce am făcut pentru a ajunge la rezultatul de acum din home.

Am căutat bine di tot pe Google, disperat de eșecul meu. Învins am acceptat rezultatele căutarii și răspunsurile care erau mai mult decât banale, la îndemâna unui copil. Se numește manual excerpt, dacă nu mă înșel. Adicătelea, dacă thema nu vrea din cod, o faci să vrea. Cum? Apelezi la WordPress, că doar pe platforma aceasta rulează.

Ce-am făcut? La pagina unui articol, pagina unde se scrie articolul din dashboard, nu cea publică pe care o vede cititorul am apăsat pe Screen Options. Acolo s-a deschis o chestie cu mai multe opțiuni de afișare în respectiva pagină. Mirat am fost când am observat că printre acele opțiuni se află și Excerpt, despre care vorbim. Clickuiesc pentru a bifa căsuța cu pricina și voilla, îmi apare o căsuță sub articolul scris. Pun o bucată din text acolo și aștept rezultatul.

nustiupaint

Mă duc în home și observ că merge. În loc de întreg articolul, îmi apare doar bucata pe care am selectat-o eu alături de un link către a citi continuarea. Aș dori totuși să atrag atenția asupra faptului că nu știu sigur dacă acest procedeu merge pe orice themă WordPress. Eu presupun că așa este, dar v-aș recomanda un om cu mult mai experimentat decât mine într-ale WordPressului și anume Eugen Păun.

De ce am scris acest articol? Deoarece consider că această problemă este una generală de noobi în WordPress și prin urmare, dacă mai există neatenți ca mine, data viitoare știu ce au de făcut. Eu în general modific în index.php ale fiecărei theme wordpress contentul cu excerptul așa cum apar codurile de mai sus. De data aceasta a fost o altă poveste și prin urmare mă bucur că am împărtășit-o cu voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.