Exersează scrierea creativă cu aplicația Writing Prompts

By | Spuneri

Mi-am instalat în urmă cu ceva timp, asta pe la final de 2014, o aplicație tare interesantă pentru Android. Am intrat atunci pe ea, ca să-mi dau seama despre ce și cum, iar mai apoi am făcut o pauză până acum după sesiune.

Aplicația se numeste Writing Prompts. Da, știu, multe aplicații se numesc Writing Prompts, de aceea v-am lăsat link pe nume către cea pe care o folosesc. Plus vă voi lăsa și niște print screen-uri care se găsesc și pe pagina lor de Google Play.

Păcatul face că n-am găsit aplicația și pentru AppStore, dar am găsit alta pe care o puteți încerca în ideea în care e cam același lucru.

Despre Writing Prompts pot să vă spun că-i o aplicație tare bună pentru copywriteri și scriitori. Îți oferă zilnic câte o frază sau pur și simplu o propoziție de la care tu să pornești o compunere liberă. Prompt1

Partea interesantă este că nu-s în tocmai cele mai lejere subiecte pe care le poți primi. De exemplu, am deschis aplicația acum și asta am primit: An event in your past makes it necessary to see a psychologist at regular intervals. Dacă ai pretenții de la tine și vrei să faci o narațiune cu de toate, cum s-ar spune, este destul de complicată propoziția asta, fiindcă eu unul nu vreau nici ceva banal, dar nici ceva clișeic.

Ce-i adevărat, poți schimba prompt-ul cu un altul și altul. Deci nu-i musai să rămâi strict la cel ce-l primești de prima dată. Mi-a plăcut și faptul că le poți trimite pe mail cuiva sau ție ca să te ocupi de ele mai târziu, eventual.

Mai dau aplicației o bilă albă pentru că are o interfață super simplă, setările sunt în număr de una singură, iar totul se bazează efectiv pe ceea ce trebuie să faci tu. Adică să compui ceva din ce-ți pică.

E un exercițiu de scriere creativă tare faină și vă recomand aplicația cu drag. Cine știe, în metrou, pe tren, acasă când vă plictisiți, intrați în aplicație și puneți-vă mintea de scriitor la contribuție, poate chiar iese ceva fain. 🙂

Descarcă de pe Google Play Store. Aplicație asemănătoare pe AppStore.

writing-prompts-640x426

0 Responses to " Exersează scrierea creativă cu aplicația Writing Prompts "

  1. Iulia says:

    Hahaha, tocmai ieri ce am redeschis si eu aceasta aplicatie (tot asa, instalata de mult si nefolosita). Da, e genul de aplicatie ce presupune efort din partea ta, si atat.

    • Adrian Anghel says:

      Ar mai trebui să presupună și altceva decât efort? Adică, bineînțeles sper că ne gândim la același tip de efort, de gândire creativă. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.