Există o diferenţă

Mi-am pus mama să-mi sune diriginta, mi-am mâncat un weekend din viaţă, două zile de şcoală, (aceste două zile fiind printre ultimele de caterincă şi relaxare la şcoală fiindcă se apropie greul), am făcut toate aceste sacrificii, iar acum sunt mulţumit şi fericit. Am fost plecat pentru 4 zile la Cluj, în Ardeal domne’, acolo unde se face pateul ăla şmecher. Am trecut la o clasa superioară de dans prin acest concurs, mai precis la C, pe latino şi m-am distrat. Tot ce vrea titlul să spună este că, între lumea de acolo şi lumea mea de aici, există o diferenţă. Poi cum dracu, că era şi normal să fie, doar vorbim de altă zonă, altă tradiţie şi soi de oameni, dar a fost mare. Până şi taxiurile, care te ţineau 5 minute în telefon să-ţi spună că în alte 4-5 minute vine şi în 2 minute să apară, a fost o diferenţă. În primul rând, ce mi-a sărit în ochi prin lumea asta, a fost amabilitatea. Când am ajuns cu taxiul în prima zi sau a II-a că nu mai ţin bine minte, aa în a II-a, al meu taximetrist a blocat drumul spre sala sporturilor. Nuu, nu s-a deranjat să-l dea mai încolo, a lăsat acolo maşina până ne-am scos noi toate bagajele luate şi în spate o dubă a blocat cele două sensuri ale bulevardului, încercâd să facă stânga către acea străduţă. Dialog :

– Haideţi domnule ce faceţii ! (ăla cu duba)
– E blocat drumul domnule, nu vezi ? (taximestristul) – da..era, dar ăla cu duba avea altă treabă, cu september festu
– Da lăsaţi domnule, haideţi o dată (ăla cu duba)
– Acuşica, domnule, acuşica, aveţi răbdare (taximestristul)
– Da hai o dată (ăla cu duba)
– Da duceţi-vă dracu DOMNULE (maxima! – taximetristul)
– Să-mi bag pula-n capul tău ! (ăla cu duba)
– Hai du-te, du-te o dată ! (taximetristul)

– Să-mi bag pula-n mă-ta ! (ăla cu duba)

Faptul că taximetristul a dat dracului un om cu “domnule” la final, a fost superb, mirific, senzaţional. Clujul este de o amabilitate incredibilă, până şi doamna care cică stătea în zona centrală şi-a pierdut 5 minute din viaţă să ne explice unde găsim o farmacie non-stop, ca mai apoi să mai întrebăm pe cineva şi să ne zică râzând cu gura plină (mânca shaorma) : “haha.. nu ştiu”. Un “morţii mă-tii” şi am mers mai departe. De cât de atractiv e oraşul nu mai trebuie să spun, m-aş muta acolo fiindcă nu am vâzut un cocalar în tot timpul şederii mele. Ca să nu mai zic că a mai fost şi festivalul berii unde cică se adună toţi şmecherii şi ţiganii. Olaie, acolo au fost numai rockeri, rapperi şi houseri, ceea ce a fost perfect, fiindcă cam asta se şi auzea pe acolo.

Jos pălăria ! (neea nea neeaa, nu pentru toţi)

0 responses to “Există o diferenţă”

  1. @ Ozana : Ai mai vrea sa adaugi ceva negativ / pozitiv fata de ce am scris ? 😀 te rog, fao.. ma mai dezmeticesc si eu mai bine :))

  2. foarte tare raplica taximetristului…aia cu DOMNULE :)) =))
    Si …felicitari pentru clasa C ;) ….sa speram ca si cu standardul cat mai repede ;)

  3. Woaw ce descriere frumoasa a orasului Cluj, sunt sigura ca e printre cele mai bune care au fost facute vreodata. Nu mi sa parut niciodata un oras care sa iasa in evidenta cu ceva, desi stiam ca e frumos, dar acuma tu mai convins :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.