F.C. Argeș se întoarce unde-i e locul

F.C. Argeș se întoarce unde-i e locul

După aproape 12 ani, echipa cu care am crescut și la care am învățat fotbal se întoarce în Liga 1.

Cu un ochi râd, cu altul plâng.

Și vă detaliez…

În primul rând, Piteștiul este un fost oraș industrial. De regulă, când spui divertisment în orașele industriale, spui foarte mult sport. Spui fotbal.

Piteștiul a avut norocul de a da foarte mulți jucători de perspectivă. Jucători care au făcut țara să viseze frumos. Care au umplut-o de speranțe.

Care au adus oameni cu duiumul la stadion. Piteștiul e un oraș care a respirat mult timp fotbal. Dobrin, Radu II, Augustin Eduard, Mutu, Neaga, Dică, Dani Coman etc

Cu timpul, vremurile s-au schimbat. Oraș industrial nu prea mai e. Că România nu prea mai are industrie din 1990 încoace (n-o luați mot-a-mo).

A venit era internetului. A social media. Lumea s-a adaptat, iar odată cu asta am fost plăcut surprins să văd o flacără continuă aprinsă în ambele generații: online și offline.

Publicul a fost mereu acolo. Și, culmea, de când mă știu eu fan F.C. Argeș, mai mult ca oricând. Chiar dacă în Liga a II-a media de fani / meci nu cred să fi depășit 1500 de spectatori / zi.

Dar pe cine să vadă? Pe Snagov? Metaloglobus? Să fim serioși…

Publicul argeșean este unul plin de pretenții. Doar a fost obișnuit cu performanță și cu ce-i mai rafinat. O pasă slabă și ai frigiderul plin.

Prietenii știu ce spun.

În al doilea rând, Argeșul s-a luptat, dar revenirea lui în Liga 1 e una pe filieră politică. Și orice legătură între sport și politică e una bolnăvicioasă.

N-am să văd niciodată cu ochi buni o echipă, de orice sport o fi ea, strâns legată de autoritățile locale. De ce? Pentru că ele decid ce fac cu ea.

Nu degeaba și nu de puține ori, de-a lungul acestui play-off, Badea a spus că în joc e viitorul clubului. Păi nu avem alegeri anul ăsta? Electorat nu-ți faci și când aduci echipa în primul eșalon? Ehe, complicate is căile Domnului…

Și de asta spun că râd cu un ochi și cu altul plâng.

F.C. Argeș nu are buget de Liga 1. Domnul Gentea, președintele clubului, candidat la primăria Pitești (ieri și-a anunțat-o, ce surpriză) este membru PSD.

Partidul care a distrus Argeșul cu succes din 90 încoace.

Domnul Gentea a promis, ieri, într-un interviu la finalul meciului că pe 12 august face marele anunț: vin investitori din Anglia.

Cine sunt acești investitori, ce investiții vor face, cu ce lot va intra Argeșul în Liga 1, nu știm.

Dar un lucru îl știu:

  • am încredere în Ionuț Badea; e un antrenor care și-a demonstrat abilitățile de-a lungul anilor și mai ales e un om care propune mereu fotbal în mocirla românească
  • abia aștept să-mi văd echipa de suflet în FIFA 21 și s-o duc în Șampion Lig

Da, prieteni, F.C. Argeș a promovat, după aproape 12 ani, într-una din cele mai slabe prime ligi ale Europei. Să râdem, dar să fim precauți.

Dovadă că-s interese mari la mijloc, știam încă de pe 28 iulie că vom promova… #teoriaconspirației

One response to “F.C. Argeș se întoarce unde-i e locul”

Leave a Reply

Your email address will not be published.