Facebook nu-mi ajută blogul

By | Spuneri

Înainte de a scrie acest articol, trebuie să recunosc că mi-a luat câteva momente să gândesc cum să-l încep. Cum încă nu am reuşit să găsesc o introducere, am găsit asta, ce citeşti tu acum. Acum că am găsit introducerea, care nu e una, să începem. Facebook ştim cu toţii ce înseamnă, cred. Am mai discutat despre aici pe blog, deci să zicem că ne-am făcut o idee.

Partea dureroasă este atunci când vrei să-ţi faci publicitate la blog prin intermediul acestui gigant site de socializare. Fiind site de socializare, găseşti tot felul de oameni pe el. Oameni dornici să citească ceva nou, să se informeze, să înjure, să se dea gigolo, să facă tot felul de poze gen spider-man sau gen cu fete “bune” lângă, ori nu au nicio poză şi-l folosesc la mişto. M-am convins de faptul că majoritatea oamenilor, nu ştiu să folosească Facebook-ul, aşa cum ar trebui. Însă nu stau acum să intru în astfel de detalii, poate altă dată.

Ok, am un blog, m-am decis să-i fac o pagină pe Facebook, unde lumea să acceseze mai uşor feed-ul cu articole, diferite informaţii despre el şi despre mine şi nu în ultimul rând să dea like. De fapt, ar fi primul, fiindcă altfel, mai greu observi informaţiile. Ne îndreptăm spre linkul “Pagini”, din home-ul de la Facebook şi dăm click pe marele buton gri, “+ Creează o pagină”. Senzaţional !

Băgăm toate informaţiile legate de blog, poate şi de autor, 2-3 imagini cu logoul blogului, din nou poate şi cu autor şi gata. Atenţie, n-am mai specificat e-mail, oraş, categoria (fiindcă există “blog personal” la paginile de FB) şi alte lucruri de genul. Am dat share la prieteni, aştept acum să văd care internaut va cădea în plasă şi îmi va da like. În primul rând prietenii apropiaţi vor fi cei care ajung acolo primii, de obicei aşa se întâmplă. Apoi câţiva mai dragi din blogroll, continuând cu nimeni.

Hopa, stai, cum nimeni mă ? – simplu, nimeni. Nimeni pentru că tu ai dat un singur share la început, probabil 2-3 linkuri împărţite pe mess, iar traficul blogului nu creşte mai deloc. De ce ? pentru că doar cunoscuţii ştiu încă. Vrei trafic, vrei like, vrei mai mulţi cititori prin intermediul Facebook ? trebuie activitate. Recunosc, am o pagină pe care nu mă ocup deloc, dar la început mi-a trebuit ceva timp s-o aduc la numărul de acum, care oricum e minuscul.

Tot mai mulţi oameni se plâng de faptul că prin Facebook nu poţi obţine promovare, trafic etc pentru produsul lor. GREŞIT ! insistenţa, dorinţa, motivaţia, ACTIVITATEA, circularea linkului, face ca Facebook să-ţi ofere ce vrei. Nu peste noapte. Cu răbdare şi atenţie. Pagina trebuie să fie impecabilă, dacă mai adaugi şi nişte streamuri şi alte pagini suplimentare prin diferite pluginuri gen FBML, scoţi şi câteva imagini de design interesante. Am scris aşa, poate mai complicat, dar ceea ce vreau să zic este că, prin lucrurile spuse mai sus, obţii ce vrei de la Facebook.

Fără grabă, completează câmpurile cu atenţie când îţi faci pagina, gândeşte-te la categorie de 10.000 de ori înainte să o alegi. Gândeşte-te ce vrea să fie produsul / serviciul oferit de tine. Că e blog, că e carte, că e magazin alimentar, că e sex shop, spice shop, nu contează, trebuie să ştii ce vrei de la Facebook, ca Facebook-ul să-ţi ofere ce vrei.

0 Responses to " Facebook nu-mi ajută blogul "

 1. Zozo says:

  Adevaru-i ca la orice metoda ne-am referi, tot trebuie muncit destul ca sa reusesti ceva. Asta-i valabil si in viata, fara munca nu se vede rezultat.

  • Adi says:

   Ei, in general se merge pe munca, dar sa nu uitam ca mai exista unele acte de caritate involuntare facute de altii ca sa ne ajute pe noi. 😀

 2. Chim says:

  Bine, in general oamenii vor rezultate fara pic de efort.. si totusi, ca sa ajungi undeva (in orice domeniu) trebuie sa te agiti putin. (mai mult) zic eu..

 3. TED says:

  ia scrie tu mai des si totul o sa mearga de la sine. da, nu mi se pare nici mie benefica promovarea asta pe facebook.

 4. Val33ntyn says:

  Multi aleg sa isi promoveze si paginile de facebook prin concursuri. Eu am facut o pagina pentru blog, da like cine vrea si nu prea imi fac griji ca nu este destul de promovata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.