Fanul adevărat

Cu toţii suntem fani, fani ai unei mărci de maşină, fani ai unei echipe de fotbal, fani ai oricărui lucru din lume care cu adevărat ne place. Ei bine, astăzi mă voi rezuma la ce ştiu eu mai bine, adică nu ştiu, dar ştiu să analizez : muzica. Cu toţii ştim că muzica este un fenomen pe care nu mulţi îl înţeleg (gen manelele). Este fenomen care are mai multe genuri, pe gustul fiecăruia. Ei bine, voi vorbi acum puţin despre complexul Linkin Park. Dar mai înainte, ce se întâmplă dacă tu eşti fan înfocat al unei trupe, începi să prinzi gustul genului de muzică al acelei trupe, să prinzi încredere în acel gen şi în trupă, să-i lauzi, etc, însă ce faci când trupa în sine te dezamăgeşte ? nu-i mai asculţi ?

Ei bine, da, Linkin Park este una dintre trupele de succes din lumea rockului sau mai bine zis a alternativului. A început de jos ca orice trupă, a făcut multă lume să înveţe genul acesta de muzică prin ei, dar au modificat-o în aşa fel, încât să ajungă la radio (asta pentru a schimba în continuare mulţi ascultători). Ei bine, consider că apogeul lor, care a fost în 2007 cu albumul “Minutes to Midnight”, un album care personal îl consider o capodoperă şi care până în acest moment, doar o singură trupă (din ce ascult eu) a mai reuşit să scoată un album la fel de complex şi bun cum a fost acela şi anume 30 Seconds to Mars – This is War, care a venit abia la final de 2009. Am învăţat şi eu prin Linkin Park ce înseamnă alternative rock, ce înseamnă energie, ce înseamnă ca un sunet sau mai multe, chiar o simfonie de sunete să-mi placă cu adevărat. Dar aceştia, s-au stricat total anul trecut cu “A Thousand Suns”, lansând melodii total aiurea faţă de ce cântau ei şi asta numai pentru a scoate şi ceva diferit, nou (cum zic ei). E păcat că astfel de artişti, preferă să schimbe sunetele aşa de radical doar pentru a scoate ceva cât mai de mainstream şi diferit, dar nu se gândesc la milioanele de fani. Am vâzut multă lume dezamăgită, iar eu sunt printre aceia. Dacă albumul din 2007, îl ascult cap-coadă cu plăcere, acesta pur şi simplu nu-mi oferă mai mult de două melodii pe care să le ascult. E o diferenţă deja prea mare.

Aceşti fani, care din păcate nu pot spune că au încetat să asculte Linkin Park, dar se injectează cu doza de la artistul lor favorit prin albume vechi nu sunt fani adevăraţi. Mă enumăr printre ei, recunosc, dar acum vin şi vă spun că nu este vina mea, este a artistului. Ce facem în cazul acesta ?

Vă rog reţineţi faptul că nu sunt fan imens Linkin Park, dar am folosit ca un exemplu evident. Sunt mulţi artişti care prin schimbarea muzicii au pierdut fani (Editors, diferenţa între 2007 şi 2009) etc. Vreau să văd o părere şi de la voi. Ce face fanul adevărat în cazuri de genul ?

0 responses to “Fanul adevărat”

Leave a Reply

Your email address will not be published.