Filme…

By | Spuneri

Am ajuns să mă satur de o anumită categorie de filme. Ălea horror, ceea ce este într-un fel bine şi într-un fel nu prea bine. Faptul că acest gen nu evoluează în niciun fel şi-ţi oferă aceleaşi faze, dar sub o altă temă, sub un alt timp, spaţiu şi nume, devine deja plictisitor. Oriunde te duci să vezi un film horror, îl vezi şi ieşi puţin mirat (de mintea bolnavă a directorului) dar în acelaşi timp şi plictisit de aceleaşi faze. Singurele filme de care nu m-as sătura sunt ălea de genul American Pie sau Garden Party, de ălea nu m-aş sătura niciodată, de altfel nici de dramele de genul “Remember Me” şi aşa mai departe. Ăstea măcar au o poveste diferită, au un şir al întâmplărilor mai diferit (bineînţeles depinde şi de poveste), iar personajele ce participă la acţiune sunt perfecte. Nu sunt fan Robert Pattinson, însă ca actor, este excepţional, îşi joacă rolurile perfect, iar pentru asta îl admir (nu pentru twilight..a jucat în mai multe filme bune, ar trebui să le urmăriţi). Însă revin la categoria asta de filme care tocmai mă plictisesc de la un timp. În 2007 urmăream cate-un film horror în fiecare seară de vară, poate vedeam chiar cate două pe seară, iar unii chiar mă considerau nebun. Pur şi simplu era perioada aia de apogeu la categoria filmelor ăstora, vroiam să văd cât poate duce o minte bolnavă transcrisă în imagini şi uneori chiar rămâneam mirat. Singurele filme extraordinar de bune la genul ăsta sunt cele psihologice, ălea de-ţi freacă mintea zi şi noapte, iar mai ales dacă există o serie, te face s-o vezi pe toată. Filme de genul [REC] sau Paranormal Activity, sunt filme la care chiar aştepţi să vezi ce urmează. La REC, după ce s-au publicat două filme foarte bune, abia acum a sosit momentul de Genesis, momentul în care vedem mai exact care-i treaba în primele două, deci iată cât de bine le-au putut face, au gândit problema exact aşa cum trebuia ca să facă “fanul” să zic aşa să stea cu sufletul la gură. Paranormal Activity din nou este un film foarte bun, un low-budget care a devenit un huge-budget la al doilea ce se va lansa pe 21 octombrie în USA. Ăstea sunt singurele la ora asta care m-ar mai interesa şi pe care le-aş dori la orice oră să le văd, însă mai am de aşteptat. Voi ce categorie de filme acceptaţi ? ce vă place ? aveţi un film favorit care v-a marcat într-un fel ? aştept păreri.

0 Responses to " Filme… "

 1. marales says:

  eu nu prea ma uita la filme de groaza, ti-as recomanda 500 days of summer, tot in genul remember me, dar mult mai misto, cel putin coloana sonora este geniala

 2. Adi says:

  @ marales : am vazut filmul 😀 e foarte tare !

 3. Andreea says:

  Nu sunt fană filmelor de groază deşi recunosc că uneori mă uit,uneori mi-e frică mai ales când mă “uit” cu o prietenă şi vorbim pe mess şi la fazele nasoale închid ochii şi îi scriu ei ce apuc ca să trec peste fază dar aşa sunt eu,mai fricoasă,dar nu mi-au lăsat niciodată o părere bună pentru că oricât m-aş simţi eu de speriată atunci parcă la final rămân cu senzaţia “băi,nu mi-a plăcut,nu a fost cine ştie ce”.Mie îmi plac dramele,sau filmele la care plâng,chiar dacă eu am plâns până şi la o comedie (nu râde).Mi-a plăcut mult filmul Sweet november,cred că el ma marcat cel mai mult deşi unii spun că nu e cine ştie ce. :)

 4. alex n. says:

  rar ma uit la filme de groaza. comediile imi plac cel mai mult.

 5. Haylie says:

  mie imi cam plac filmele de groaza, dar cum zici tu….cam toate sunt la fel.

  hmm……The Ring….cred ca o sa imi amintesc de filmul asta si cand o sa am 60 de ani. mi-a placut foarte mult.
  altfel…… am vazut de ceva vreme o chestie (adica un film)..The Happening (cred)…care- teoretic e de groaza da’ mie imi venea sa rad (conceptul mi s-a parut hilar…nu stiu de ce).
  la capitolul drame and co. pe mine m-au marcat asa vreo cateva filme la vremea lor…dar dupa un timp mi s-a cam dus ,,marcajul”. unul dintre ele e…Jeux d’enfants….dragut.

  aaa…si-mi plac unele comedii, filme de aventuri….adoooooor sf-urile—–> Stargate si Stargate Atlantis rock:))

Leave a Reply

Your email address will not be published.