Firefox oficial depăşit de Google Chrome

Am ajuns la finalul lunii noiembrie 2011, nu am murit, deci mergem mai departe. Cum îmi place să mă uit pe statistici, astăzi mi-a sărit în ochi ceea ce aşteptam probabil de o bună bucată de timp. Momentul când browserul Firefox va fi depăşit de mai bunul produs de navigare pe internet al Google şi anume Google Chrome.

Nu cu mult, staţi liniştiţi, nu avem de unde şti ce se va întâmpla luna viitoare, un lucru este cert însă pentru acum. Evoluţia Chrome continuă, cota de piaţă este în creştere şi se îndreaptă cu paşi mari spre celebrul, prea “folositul” Internet Explorer de la Microsoft. Ceea ce am mai observat, însă aici, este că şi IE a avut o creştere de la 40,18% cotă de piaţă în octombrie 2011, la 40,54% cotă la finele acestei luni.

Cât despre lupta dintre Chrome şi Firefox în cifre, avem în felul următor : Firefox avea un detaşat 26,39% cotă de piaţă faţă de doar cele 25 de procente ale lui Chrome, aşadar 1,39% diferenţă între cele două. Ei bine iată că la finalul lunii acesteia, Chrome depăşeşte Firefox şi obţine un procentaj de 25,63% faţă de cele 25,22 de procente ale Firefox-ului.

Cursa este deschisă, cel puţin între cele două browsere, iar luna decembrie pare, cel puţin din punctul meu de vedere, luna decisivă între Chrome şi Firefox, luna care va stabili care dintre cele două browsere rămân cele mai folosite după IE-ul lui Microsoft (aici merg în continuare pe mâna lui Chrome). Cât despre partea de jos, avem în continuare Safari cu 5,9% şi Opera cu doar 1,81%.

În altă ordine de idei, rapid vă mai spun că reţeaua socială de microblogging şi anume Twitter a depăşit YouTube-ul oficial la cotă de piaţă. Toate aceste informaţii au fost furnizate de StatCounter, iar procentajele au fost după cum aţi citit evoluţia din luna octombrie 2011 – noiembrie 2011.

0 responses to “Firefox oficial depăşit de Google Chrome”

  1. eu unu am fost un fan firefox inrait, pana nu demult nu renuntam la firefox pentru nimic, dar incet incet am descoperit chrome care mi se pare mult mai bun, pe langa faptul ca se incarca mai rapid(ma refer la nr de secunde cat dureaza sa porneasca) si are anumite pluginuri pe care firefox nu le baga in seama.

  2. Super, eu am renuntat la FF in favoare lui Chrome de foarte mult timp… de fapt de cand a aparut Chrome :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.