Mai folosește cineva Uber în București?

Mai folosește cineva Uber în București?

Și aici nu mă refer doar la călători, ci și la șoferi.

Recent mă lovesc tot mai des de ceea ce spunea Hoinaru pe la începutul verii. Nu mai poți lua un Uber, tată, că te lovești de niște timpi de așteptare și niște prețuri de-ți vine să bați tot orașul pe jos.

Un simplu caz: în weekend am vrut să fac un drum până la Băneasa pentru niște cumpărături. Nu dețin încă o mașină, dar am pus ochii pe o Skoda Enyaq iV #soon.

În fine, intru pe Uber și dau să comand o mașină. 10 minute timp de așteptare. Mă mir. Cum 10 minute? O fracțiune de secundă mai târziu și timpul crește la 12 minute. Dar io eram la ușă, gata să ies, obișnuit cu cele 2-3 minute.

La acest caz contribuie din greu și locul. Stau în buricul târgului, iar cam orice mașină chem (Bolt sau Uber), sosește foarte repede pentru că sunt câteva zeci prin preajmă mai mereu.

Doar că de la un timp, pe Uber cel puțin, mașinile s-au rărit brusc. Fie sunt oamenii plecați prin concedii și nu lucrează în perioada asta, ceea ce e de înțeles, fie nu am cum să explic acest exod.

Pe Bolt, în schimb, găsești mașini cu duiumul. Dar nici acolo timpul de așteptare nu e wow, iar surge-ul e de multe ori de-a dreptul nesimțit.

Probabil că din cauza asta nici nu găsești mașini pe Uber în unele momente. Oamenii profită de cerere și se mută instant în aplicația unde pot obține un profit mai mare.

Cu toate acestea, fazele astea scad foarte tare din profitabilitatea Uberului și odată cu asta, înțelegeți, din absolut orice face aplicația asta utilă.

La ce bun, dacă n-o poți folosi?

Același lucru l-am remarcat, pe de altă parte, și la Glovo. Orice comandă pe Glovo de câteva săptămâni încoace vine într-un timp uriaș. În loc de 30-40 de minute, într-o oră și jumătate sau chiar două.

Și nu comand mâncare din Militari City să-mi vină la Victoriei.

Cu Glovo v-ați lovit de chestia asta recent? Sau sunt doar eu ăla năpăstuit?

Și vă mai las cu o întrebare la final: când a fost ultima dată când ați luat un Bolt / Uber la preț normal?

uber bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published.