Fotbalul a renăscut la Pitești

By | Gânduri

Acum aproximativ doi ani de zile, mă întorceam de la ultimul meci văzut de mine pe stadion și în care a jucat F.C. Argeș. Apoi am scris asta.

La doi ani de la cele întâmplate atunci, după ce am spus că fotbalul în Pitești se află în stop cardiac, iată că recent a renăscut.

Cum? Datorită unor suporteri care iubesc echipa lui Dobrin și vor în continuare fotbal în județul Argeș. Chiar dacă nici consiliul județean și nici primăria nu sunt de acord cu acest lucru.

De multe ori m-am întrebat ce se poate afla în mintea primarului sau a conducerii consiliului județean (președintele de atunci..). Amândoi cunosc situația echipei fanion a județului, amândoi au asistat la meciuri memorabile ale echipei alb-violete și totuși amândoi s-au făcut că plouă când aceasta abia mai respira.

De fapt nu, nu s-au făcut că plouă, fiindcă era oarecum bine pentru ei dacă era așa. Dar s-au avântat să promită niște chestiuni pe care nu au fost în stare să le ducă la o realizare. Au mințit, iar pentru acest lucru nu vor fi iertați niciodată.

Astfel că, de fapt, dacă-mi permiteți, o să citez o parte din proiectul FC Argeș 1953. Vă voi lasă la finalul acestui articol și linkul către site-ul unde puteți da o mână de ajutor echipei nou înființate de suporteri, locul unde de asemenea aveți și toate detaliile despre proiect.

În ceasul cel mai greu al istoriei noastre, am socotit că nu existǎ decât o singură cale pentru salvarea de la o catastrofă totală: asumarea ducerii mai departe a numelui şi a tradiţiei reprezentate de FC Argeş de cǎtre adevǎraţii suporteri, de cǎtre gloriile care au scris pagini de istorie. Am socotit cǎ trebuie sǎ ne delimitǎm de promisiunile amǎgitoare şi mincinoase şi de inconsecvenţa celor care fie înfiinţeazǎ echipe noi pentru a le abandona ulterior, fie încearcǎ sǎ metamorfozeze cluburi anonime, urmǎrind în mod ruşinos sǎ ne pǎcǎleascǎ cum cǎ este alb ceea ce cu toţii vedem de fapt cǎ este negru. Aşadar, suporterii şi fostele glorii s-au unit cu toţii într-un gând, înţelegând cǎ nu mai existǎ altǎ cale decât a porni de jos, cu un proiect nou, având ca principal scop revigorarea fotbalului argeşean şi preluarea a tot ceea ce a însemnat FC Argeş: nume, tradiţie, siglǎ, istorie, palmares, patrimoniu, suporteri.
Nu vrem ca Piteştiul să fie o gară pentru alte echipe. Trebuie să ne implicăm şi să ducem mai departe istoria şi tradiţia Argeşului, echipă care ne-a dăruit atâtea bucurii. A venit momentul să dovedim că suntem capabili să îi redăm viaţă.

Da, asta scrie într-un paragraf din pagina dedicată proiectului. Sunt de admirat și aplaudat oamenii aceștia și mă bucur să văd că acest fenomen de tipul Poli Timișoara merge mai departe. În acest fel, poate, vom reuși să curățăm fotbalul de mizeriile care s-au adunat în tot acest timp.

Toate fostele mari glorii ale echipei alb-violete s-au reunit pentru a readuce la viață fotbalul argeșean. Stadionul din Ștrand este noua casă, prima casă a echipei alb-violete din istoria ei, iar sistemul de susținere al clubului sună foarte bine.

În portofelul meu se află un carnet de membership (ca suporter) al clubului Liverpool F.C. Această metodă mi se pare foarte bună pentru ca un club de fotbal să câștige niște bani.

Prin acest card, eu primesc mai multe beneficii în schimbul unui preț (un milion) și reînnoirea acestuia sezon de sezon. Banii se duc la club, eu primesc niște obiecte cu însemnele clubului, reduceri în magazinul oficial și posibilitatea de a achiziționa bilete mai ieftine la stadion.

Pe baza acestui sistem a pornit, cel puțin așa zic eu, noua echipă a suporterilor. Sper ca acest lucru să existe în continuare, nu doar acum pentru fundație. Ar fi ok un astfel de card suporter prin care, sezon de sezon, să primești diferite beneficii în schimbul unei sume de bani.

Sunt mândru de ceea ce se întâmplă la Pitești și vă rog să aruncați și voi un ochi pe această pagină și dacă sunteți fani ai echipei, să ajutați la construcția acestui nou club.

sursă foto și citat

Leave a Reply

Your email address will not be published.