Fotbalul românesc e la nivel de amatori, prieteni

By | Gânduri

fotbalul romanesc

Urmăream ieri, nu mai rețin din ce motiv sadomasochist, emisiunea de la DigiSport cu un anume jurnalist prea slab ca să-i dau numele.

Lângă el mai erau Benone Sinulescu Gabi Balint și Ion Crăciunescu. Și zice Gabi Balint la un moment dat: eu n-am mai auzit să se umble cu bani pe la arbitri. În trecut da, că mă mai întâlneam și eu cu unul, cu altul și se vorbea da, că dacă vrei titlul trebuie să cotizezi. Acum n-am mai auzit discuții de genul ăsta, știu doar că se bagă politicul.

Ei bine, prieteni, aici ar trebui să-mi închei articolul. Din acest citat orice român cu toate țiglelele pe casă ar trebui să înceteze să mai urmărească campionatul ăsta de marionete cu mingea.

Să auzi că în trecut dacă voiai titlul trebuia să cotizezi, iar acum să ți se spună că politicul se mai bagă, e clar că n-avem vorba despre un sport echitabil.

De fapt, totul e o scenă de teatru la care noi, muritorii de rând, n-avem acces la scenariu. Știi, când mai mergi la câte o piesă, o mai cunoști, poate chiar ai citit-o înainte s-o vezi jucându-se.

În cazul ăsta, știi că pe scenă sunt niște actori, știi că ce vezi nu e adevărat, ci o lucrare de ficțiune, ceva ce urmează cursul bine stabilit al unui fir narativ, iar tu te uiți ca la un spectacol. Numai că-i unul de un mare prost gust.

Din păcate ține și de educație. Sunt marionete în emisiunile sportive TV, sunt marionete la conducerile cluburilor, sunt marionete pe terenul de fotbal.

La TV românul râde, bate din palme, scuipă semințe. Fotbalul chiar nu-i un sport greu de înțeles. Din păcate, aici mintea se proptește în loc. Nu-i nevoie de mai mult.

O greșeală de arbitru agită spiritele, scoate niște înjurături, niște pumni în pereți, dar atât. Acolo se termină nervozitatea. Intervine supărarea o zi, două și ne vedem de viață. Vorbesc din perspectiva fanului.

Dar apoi te întrebi: și de unde știi că acea greșeală de arbitru, cum a fost la Dinamo, o viciere clară de rezultat, n-a fost de fapt ceva planificat anterior? Nu e parte din teatrul acela de prost gust?

Să mai ai încredere în fotbalul românesc e ca și cum încă ai mai avea încredere în PSD.

Care, btw, profeția s-a împlinit din ce vă mai scriam pe aici. PSD mai face o victimă: F.C. Argeș.

Au folosit clubul județului pe post de instrument politic, au promovat punând o presiune uriașă pe jucători și antrenor, au făcut fanfară din asta, au fost votați, au ajuns la cârma orașului și a județului.

Acum clubul e în derivă. Un singur punct acumulat după 6 etape. Și cireașa de pe tort a venit de curând: Ionuț Badea, omul care a dus Argeșul în Liga I în ciuda tuturor parametrilor, a fost demis.

În locul lui, pentru a revigora echipa, a fost pus principal secundul: Ionuț Moșteanu, om care a mai antrenat Vasliu, dar și Argeșul și care n-a avut nici măcar o victorie notabilă.

Sigur că Badea a fost demis și găsit țap ispășitor numai de o conducere de oameni incompetenți, care n-au habar de sport, fotbal, echilibru financiar, performanță, competențe etc.

Ăștia sunt niște mahări politici și economici care nu știu cu ce se mănâncă un club de fotbal. Așa că l-au dat afară pe singurul om competent din acea întreprindere.

De ce? Păi pentru că Argeșul e singurul club care a intrat în Liga I cu un buget de 200.000 de euro. Da, prieteni, ați citit bine.

Badea a cerut jucători, scouterii n-au livrat, conducerea n-a livrat, chiar și în ultima zi de transferuri oamenii ăștia nu au fost în stare să aducă un jucător demn de Liga I.

De ce? Bani, nene. Putere. Banii le rămân în buzunar, clubul o duce cum poate. La minimum. Și cine e vinovat că n-au livrat jucători? Badea, bineînțeles.

Și aici se încheie, da, de pe acum, parcursul lui F.C. Argeș în Liga I. Marea revenire. Una politică, bineînțeles, că tot vorbea Balint de cum intervine politicul.

FLASH NEWS: Fotbalul e pierdut în România, prieteni. Iar dacă aflați asta abia acum, atunci cu părere de rău.

Echipa națională și CFR Cluj rămân singurele constante dubioase ale momentului, dar și asta până când vor fi acolo niște oameni competenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.