Foursquare vs. Facebook Places

Încă din 2010 de când piaţa aceasta a local-based services a explodat, au existat doar doi mari competitori. Foursquare şi Facebook cu al său Check In. Avea mai târziu, mai exact prin 2011 să apară şi Facebook Places, serviciul care într-adevăr avea să pună întreaga reţea Foursquare pe jar.

Acest război avea să primească numele de “Location-Based Services War”. Probabil că aţi văzut şi voi schimbările majore la nivel de design şi calitate ce s-au produs în tabăra Foursquare de anul trecut, cea mai semnificativă fiind de curând la nivel de design, lucru de apreciat şi aplaudat pentru munca depusă de cei din New York, USA. Facebook nu a răspuns şi încă n-o face, deoarece numărul utilizatorilor este mai mare, iar de curând se pare că numărul check in-urilor de pe Facebook au depăşit numărul celor de pe Foursquare.

Da, dar dând check in pe Facebook nu înseamnă că şi ajuţi foarte mult la dezvoltarea locului respectiv. Foursquare s-a demonstrat a fi mult mai util şi mai exact cu ale sale hărţi prin intermediul Google Maps, iar majoritatea oamenilor de marketing folosesc Foursquare atât pentru check in-urile personale cât şi pentru cele profesionale. Pe lângă asta, Foursquare a adus în prim plan şi stilul sub formă de joc şi anume toate acele grade şi insigne pe care le primeşti când atingi un anume prag de check in-uri pe respectivul serviciu.

Toate aceste lucruri au făcut Foursquare mult mai atractiv şi mai folosit în ultima perioadă faţă de Facebook Places, asta ca un răspuns la numărul de check in-uri uşor în creştere de pe Facebook. Spuneam mai sus că numărul acestora au depăşit numărul check in-urilor de pe Foursquare, dar aici va trebui să contrazic statisticile, adăugând o părere: Foursquare are o calitate net superioară faţă de Facebook, iar cu implementările aduse recent + tabul special de pe Facebook, practic, aduce check in-ul exact lângă prietenii tăi. E un Facebook Places standalone, aşadar fără legături cu compania din Menlo Park, California. Pe scurt: aştept o creştere în statistici pentru Foursquare în următoarea perioadă.

Voi ce folosiţi cel mai des? Foursquare sau Facebook Places?

sursă foto

0 responses to “Foursquare vs. Facebook Places”

Leave a Reply

Your email address will not be published.