Gata şi Mediaş

Dacă stau bine să mă gândesc, la Mediaş am cam termiant de vreo două zile, dar abia astăzi am reuşit să găsesc timpul necesar unui articol mai detaliat. Aşadar, am fost şi la Mediaş pentru a participa la concursul de dans “Cupa Mediaş 2009” care a ajuns la ediţia a IV-a în acest an. Lume a fost destulă, sala aproape plină, perechi participante destule. Ce m-a enervat a fost că au venit foarte mulţi din zona de nord-vest a României. Ceea ce înseamnă că au apărut foarte mulţi maghiari, de fapt oricum zona e una plină de maghiari acolo de la Mediaş în sus, de fapt..de la Sibiu în sus, dar numai contează. M-au enervat la culme accentele lor şi ţinutele lor vestimentare, în pantaloni scurţi cu bretele şi pălării cu pană de parcă erai în Robin Hood. Drumul nu mi-a plăcut, de fapt, niciodată nu mi-a plăcut drumul spre Râmnicu Vâlcea în sus spre centrul ţării. Printre munţi, dealuri, urcări, coborâşuri..bleah..absolut deloc. Cu toate astea, şoferul microbuzului chiar a condus bine, nota 10 din partea mea.

În timpul competiţiei de clasă D
În timpul competiţiei de clasă D

Organizarea a fost foarte bună, s-au păstrat în timp cu fiecare competiţie. La ora 20:30 concursul era gata şi lumea părăsea uşor sala. Ceea ce nu mi-a plăcut este că au reuşit performanţa să bage E 12-15 (clasa + categorie de vârstă) la ora 17:00. Cum au fost 30 de perechi, i-au ţinut până la final de tot, la ora 20:30 când a fost ultima premiere. Mă uitam pe unele feţe ale copiilor, săracii numai ştiu pe ce planetă sunt. De obicei, aceste competiţii se susţin dimineaţa de la ora 8:00 sau 9:00, maxim 10:00. În fine, cu totul a fost ok, daaar staţi să vă spun : nu ştiam că în Ardeal se moare după o monedă de 50 de bani. Povestea este lungă, numai stau să v-o zic fiindcă mă asteaptă şi pe mine restul temelor să le termin.

Nişte concluzii :

  • Oraşul Mediaş este catastrofal, de fapt nu chiar aşa, dar e urât rău şi mic.
  • Sibiul rămâne în schimb cel mai bestial oraş al ţării după Piteşti (oraşul meu de baştină).
  • Tot nu suport maghiarii, în special maghiarii care se străduie să vorbească limba română şi fac un accent lent de parcă îi i-a somnu vorbind.

0 responses to “Gata şi Mediaş”

  1. Io din cauza soferului, ca nu a inchis geamul am racit. De fapt aproape toti am racit!

  2. Mi-e imi place Clujul foarte mult,si Ramnicu Valcea la fel.Nu stiu,Sibiul mi se pare aglomerat,desi e frumos in ansamblu,cand il mai vad ocazional.Bravo pentru ce-ai facut si la mai multe competitii reusite;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.