Cum e cu găzduirea şi achiziţionarea de domenii prin SMS?

Fiindcă am găsit foarte multe persoane pe Twitter, dar şi pe celălalte reţele sociale în căutare de găzduire respectiv domeniu cu plata prin SMS, m-am gândit să fac acest articol. Momentan, găzduirea şi domeniul acestui blog sunt achiziţionate prin SMS şi nu plâng sau nu mi-e ruşine să recunosc. Ba chiar sunt foarte mulţumit.

Serviciile sunt oferite de două firme foarte profesioniste care-şi fac treaba extrem de bine. În primul rând, hai să discutăm puţin despre treaba asta cu plata prin SMS. Probabil cauţi o plată prin SMS fiindcă nu ai încă un card de credit sau nu eşti major (bine, card îţi poţi face şi fără să fii major, dar probabil vrei libertate la acesta 24/24). Ei bine, din punct de vedere al strategiei de marketing, cei care s-au gândit şi la plăţi prin SMS au fost genii din punctul meu de vedere.

Sunt foarte mulţi tineri bloggeri sub 18 ani care doresc să plece pe domeniu şi găzduire puternic, iar aici, plata prin SMS este cea mai bună opţiune. Să nu uităm însă că există şi riscuri din acest punct de vedere. Pe lângă factura la telefon care vine umflată cu 10, poate chiar 20 de euro pe luna respectivă (dacă cumperi şi domeniu şi găzduire), firma la care plăteşti poate să-ţi tragă o ţeapă de zile mari. Poţi să apelezi la lege, dar având în vedere că nu te-ai informat cum trebuie şi nu ai întrebat mai întâi în stânga şi în dreapta, nu prea mai are rost să te lupţi.

Interesează-te, întreabă lumea care a mai folosit serviciile respective, nu te arunca în lac repede că s-ar putea să nu te mai scoată nimeni. Costul l-am spus mai sus, la domenii variază între 9-10 euro, iar la găzduire, depinde ce fel de găzduire găseşti. Plata pe an la 500mb spaţiu este de 10 euro, însă se poate găsi şi ceva mai bun cu plată lunară. Acum, de la cine primesc eu găzduire şi domeniu şi sunt foarte mulţumit ?

Ok, păi să începem cu domeniul. Domeniul îl am de la IPV Hosting, oameni de treabă cu care mă înţeleg de minune şi de la care am mai comandat un domeniu pentru proiectul meu. Recomand, preţurile sunt acceptabile, iar răspunsurile la problemele tale le primeşti “in no-time”. La găzduire folosesc AlfaHost. Am dat de ei întâmplător în timp ce căutam pe internet. Am mers la risc, recunosc, dar cu timpul s-au dovedit a fi nişte oameni foarte de treabă. La fel, suportul este de nota 10.

Bineînţeles că mai există o grămadă de astfel de website-uri care oferă servicii cu plată prin SMS, însă acestea două mă mulţumesc şi m-au mulţumit cel mai mult. Mai găsisem eu prin 2008 un site cu găzduire şi domeniu la 10 euro pe an inclus, dar mi-am luat ţeapă. Dacă nu cumva, sunt chiar cei de la SMSHosting.Ro, pe atunci se numeau altfel. Poate acum şi-au mai revenit la normal, nu ştiu.

sursa foto

0 responses to “Cum e cu găzduirea şi achiziţionarea de domenii prin SMS?”

    • Hmm, preturile nu mi se par foarte mari avand in vedere ca platesti o data pe an. Mi se par chiar foarte ok, defapt normale ca asa sunt cam peste tot. M-am uitat pe acel website si nu am vazut ceva ce m-ar interesa in mod special. Dar e bun de adaugat pe lista !

Leave a Reply

Your email address will not be published.