Gelozia la telefon

 

Cu o invitație în mână pe care scrie Dansul Florilor, urc cu greu scările de la stadion. Acum ceva timp, urcam câte două trepte o dată și mă bucuram când ajungeam în vârf. Priveam orașul și rămâneam copleșit de frumusețea acestuia. Mă uitam concentrat încercând să ating orizontul cu privirea.

Anii au trecut. Acum urc câte o treaptă. Obosesc după câteva. Nu mai am timp să privesc orașul. Dacă m-ar auzi cineva, ar râde în hohote. „Ești tinerel, băiatule. Pe cine crezi că minți?”

Un individ cu ten negricios coboară îngrijorat treptele. Se uită la mine, iar mai apoi privește către tricoul său. Nu-mi inspiră nimic. Pare să fie nou. Poate asta a fost ideea. Mândrie de moment. Mă bucur pentru el.

Mă uit în spate, privesc fugitiv orașul în timp ce urc. E frumos, la fel ca acum câțiva ani. Umbra salvează ce se mai poate de lumina arzătoare a soarelui de la amiază. E necruțător. Simt cum încep să mă ia transpirațiile. N-am ieșit decât de cinci minute din casă.

Mai coboară o femeie. Ține o plasă în mână și pare a fi pe grabă. Mă privește grav din mers. Nu-i acord atenție. Soarele arde tot. Din susul treptelor, alături de lumina puternică a astrului, o voce țipătoare disturbă liniștea locului. Urc mai alert.

Între două serii de trepte, pe un fel de bancă improvizată, lipită de o casă modernă tatuată de însemnele Banat și un joint, o femeie supraponderală țipă în telefon. În timp ce trec prin fața ei, ascult câteva cuvinte:

– Du-te-n morții mă-tii cu gelozia mă-tii! (apoi pauză)
– LASĂ-MĂ! (pe un ton înalt, disperat)
– Marși și gelozește-le pe altele, nu pe mine, dobitocul dracului ce ești! M-am săturat de tine! Nu te mai vreau! Du-te-n pula mea cu gelozia mă-tii!
– Mă tu nu auzi, du-te dracu! Hai că n-am timp, pa!

Soarele amiezii, ca un demon descătușat, arde tot ce umbra nu poate salva. După-amiaza și-a pierdut liniștea.

0 responses to “Gelozia la telefon”

  1. E trist ca exact cuvinte de genul auzim pe toate strazile 🙁 . Anyway..m-a impresionat modul tau de a scrie XD. Ar trebui sa dai la Litere. 😛 La cat mai multe articole! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.