Go:Radio – Close the Distance

By | Gânduri

Când Jason Lancaster a anunțat că va părăsi trupa Mayday Parade, asta undeva pe la sfârșitul lui 2007, am fost puțin dezamăgit cunoscând calitățile sale vocale și de compozitor. Mayday Parade însă a tot scos albume solide și după plecarea acestuia, iar Jason a mers mai departe cu cariera sa și a dat naștere trupei Go:Radio. Mi-a stârnit interesul încă de la primele melodii lansate, iar după primul album intitulat Lucky Street (2010), am știut clar că am de a face cu o trupă pe gusturile mele.

Anul acesta trupa a venit cu un nou material discografic și anume Close the Distance. Acest nou album poartă trupa pe ramuri noi, ramuri de la care nu am apucat să aud până acum cântate de Jason Lancaster. Cu toate acestea, chiar dacă probabil a fost un risc destul de ridicat de a duce albumul ușor spre un rock mai comercial, se pare că fanii trupei n-au avut de reproșat nimic. Albumul are de toate, melodii mai acceptabile de radio, melodii de rock solid, dar cele mai dese sunt baladele, cu care trupa ne-a obișnuit încă de la primul E.P. Welcome to Life.

Prima melodie este și melodia care arată noua direcție a trupei, ușor asemănătoare cu melodiile celor de la The Script, în special de pe albumul Science & Faith. I won’t lie se numește, un fel de imn pentru cei răniți prin dragoste. De altfel, cam toate melodiile lor au la mijloc motivul dragostei lovite de tren. Următoarele două melodii, Baltimore și Collide sunt melodii numai bune de a fi lansate ca single-uri.

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=false&color=FF7F50″]http://soundcloud.com/goradio/collide[/soundcloud]

După un început de album mai zgomotos (hai să-i zic așa), urmează partea liniștită, What If you Don’t și Things I Don’t See sunt cu adevărat melodii profunde, care duce ascultătorul în gânduri nostalgice, ca să nu le zic altfel.

Nu este un album foarte bun, melodiile nu sunt ușor de reținut. Ce am însă de specificat, sunt calitatea superioară a compoziției. În special la versuri. Versuri din nou foarte bune din partea lui Lancaster, profunde, cu un înțeles pentru fiecare tip de poveste prost încheiată (în special în dragoste).

Nu mă înțelegeți greșit, nu m-a împins nimic să ajung să ascult acest album, dar totul face parte dintr-o evoluție a blogului ce va suferi o schimbare majoră într-un viitor apropiat. Astfel că v-aș recomanda să vă obișnuiți cu astfel de articole – recenzie la anume lucruri. Atât cât mă pricep eu momentan. De învățat, voi învăța pe drum.

Cu toate acestea, e suficient un 76% din partea mea. Compoziție bună, loviri în dragoste cam prea multe, schimbarea e bine venită. Piese notabile: I Won’t Lie, Baltimore și Collide. În video aveți piesa I Won’t Lie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.