Grătărele, falnice grătărele !

Şi uite că suntem noi în data de 21 octombrie 2009. În orăşelul meu drag, Piteşti, se organizează în această perioadă “Toamna Piteşteană” sau mai pe româneşte, cum se numea în trecut “Ziua recoltei”. Mă rog, aici nu prea este doar o singură zi, ci este un festival de 6 zile, ce se desfăşoară în “Piata Vasilea Milea” de astăzi, “Piata Revoluţiei” de atunci. Mici, bere, tot soiul de flori, îmbrăcăminte ş.a.m.d sunt în centrul oraşului meu. Partea bună ? este la doar o trecere de pietoni de liceul meu. Dacă doresc să mănânc un mic, cu un muştărel acolo, nu trebuie decât să mă duc până acolo, dar asta ar însemna să-mi mai măresc pauza şi credeţi-mă momentan nu sunt de acord cu lucrul asta, doar dacă suntem mai mulţi.

Pe vremea polară de la Piteşti, e frumos să mai stai la o ceşcuţă de vin fiert, la un mic, una alta, dar cum suntem încă în timpul săptămânii, cred că în weekend mă voi duce şi eu. Probabil am să fac şi 2-3 poze ca să am amintire. :))

O concluzie ar fi că recolta de anul acesta e bogată, adică aşa se pare. Îmi amintesc, mi-a zis un domn când am fost la un memoriam ce se desfăsoară o dată la 2 luni, discutându-se despre scriitorii ce mor în acea lună. Şi am fost la Marian Sebastian, iar gazda ne-a povestit puţin despre viitoarele evenimente din Piteşti. Şi a specificat de “Toamna Piteşteană”, dar a spus : “dacă vom avea recoltă”. Ei bine, nene, avem recoltă, încă destulă. Ce mama dracu, nu trebuie să ne distrăm ?! aşa pe criză… 😛

0 responses to “Grătărele, falnice grătărele !”

  1. Gratarele , gratarele; cine mai e ca noi?, micul in centru orasului , cum ai spus si tu , la o trecere de pietoni de el , un vin fiert , o bere daca e cald , s.a.m.d. . Recolta sa fie , ca burti sunt destule , ca sa zic asa. Trebuie sa ne vorbim cand mergem sa bem un mic , sa mancam o bere .. da?
    .-= Andrei wzk a scris pe blog : Strigator la cer =-.

  2. @ Andrei wzk : Da colegu, preferabil intr-o vineri la finele orelor..nu nu nu.. vineri in orele de engleza..alea 2 fiindca nu le facem :X

Leave a Reply

Your email address will not be published.