Grupurile pe Facebook – O afacere profitabilă?

Umblam zilele acestea pe Facebook în căutare de lucruri noi. Pagini, grupuri, persoane care m-ar putea atrage din punct de vedere al interacționării pe rețeaua socială. Astfel mi-a venit ideea din titlul articolului.

Am început să caut mai multe grupuri pe Facebook și am găsit vreo două interesante despre Pitești. Unul, nu-i dau numele, avea peste 7000 de membrii, dar administratorul nu a dorit să răspundă întrebărilor mele, astfel am trecut la cel de-al doilea.

Se numește PITESTI AREA și este un grup cu puțin peste 5000 de membri, la ora la care scriu articolul numărând 5091. Grupul are practic scopul de a uni persoane din zona Piteștiului și de a realiza negocieri între acestea de vânzare-cumpărare, împrumut, socializare și așa mai departe.

Un lucru care mi-a plăcut a fost regulamentul destul de clar, concis scris, în limba română, fără fentări ale acesteia. Practic, un regulament ușor de înțeles și bun de pus în practică pe orice astfel de grup.

Revenind puțintel, becul pentru articolul acesta s-a aprins în momentul când am văzut că pe anumite grupuri pentru publicarea unui anunț trebuia să plătești o anumită sumă de bani. Modică ce-i drept. Prin urmare am zis că afacerea aceasta poate deveni foarte profitabilă la un moment dat.

Menționez că în primul grup, pentru a publica o reclamă pe el (peste 7000 de membrii), trebuia să plătești o sumă de bani, dar adminul n-a dorit să îmi ofere informații.

Pe al doilea, la care administratorul mi-a și răspuns la întrebări după cum urmează să citiți, nu se cer bani pentru reclamă, dar se pare că într-un viitor apropiat se va trece la acest lucru. Administratorul grupului Pitesti Area, Alex Crihan, a avut plăcerea să-mi facă un favor și să-mi răspundă la scurtele, dar sugestivele mele întrebări, prin urmare..

ADI: Salut Alex Crihan!

ALEX: Salut, Adrian Anghel, mă bucur să văd PITESTI AREA devenind o zonă de interes pentru blogul tău! Mă numesc Alex Crihan și sunt Admin pe acest grup. Îți voi răspunde la întrebări.

Consideri grupul pe Facebook o afacere profitabilă?

Alex: Inițial nu m-am gândit să îmi fac o sursă de venit din Facebook, pentru că obțin venit din alte surse și nu m-am așteptat la o creștere. Treptat grupul a crescut în popularitate și a ajuns la 5000 membri (și probabil încă va mai crește …).

Am văzut alți administratori de grup cerând o anumită sumă de bani pentru a publica reclame pe grupurile lor. Va exista acest lucru și pe grupul tău?

Alex: Pe PITESTI AREA? Da, va fii. Chiar dacă probabil se va ocupa altcineva de el atunci. Se pot face bani din grupuri de Facebook și este și legal. E ca și cum ai avea un spațiu al tău ce urmează să îl închiriezi, nu e nimic ilegal, e spațiul tău și răspunzi de el.

Consideri că este ceva de viitor?

Alex: Este o idee bună, pentru cei care petrec timpul pe Facebook și vor să își facă și un venit din asta.

Cât de greu este de administrat un grup pe Facebook?

Alex: Nu este greu absolut deloc, oricine își poate face unul, iar succesul lui constă în mare parte de utilitatea grupului care trebuie să fie bine definit și de regulile lui care nu trebuie să fie foarte stricte.

Ce implică administrarea acestuia?

Alex: Timp … câteva minute pe zi în fața calculatorului și nimic mai mult.

Cum vezi evoluând toată “afacerea” aceasta cu grupuri pe Facebook?

Alex: Cred că vor fii tot mai multe grupuri, și tot mai mulți care vor încerca să facă publicitate pe grupurile lor.

Si crezi ca asta va duce la un dezechilibru pe Facebook din punct de vedere al socializării?

Alex: Reclamele vor fii întotdeauna gratuite pe grupurile de Facebook. Așa e cel mai bine, partea cu afacerea trebuie să consteie în a avea o bună promovare ca de exemplu, dacă vrei să îți apară reclama înaintea celorlalte (n.r. – pinned post), dar reclamele trebuie să rămână gratuite. Parerea mea.
Ok Alex, mulțumesc pentru timpul acordat!
Alex: Plăcerea a fost de partea mea.
Concluzia care este: ceea ce părea la început o joacă, un mod de separarea a lucrurilor importante de cele neimportante, o izolare față de întreaga comunitate (mă refer la toți prietenii tăi virtuali), a devenit acum un alt mijloc de a obține venituri. Cine spunea că nu poți face bani din Facebook? Iată, tocmai v-am prezentat o modalitate și mai sunt multe altele pe care le vom descoperi împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.