Guest Post: Universitatea se alege după „posibilităţile”oraşului?

By | La aer liber

Acesta este un guest post scris de Neguţ Antoniu, cititor al blogului şi elev în clasa a XII-a.

Un lucru este cert. Atunci când fiecare dintre noi suntem puşi asupra faptului de a ne căuta facultatea dorită în oraşul preferat, putem observa anumite neplăceri.

De ce aş vrea să fac facultatea la mine în oraş, când aş putea să o fac în oraşul „X”. Pur şi simplu noi ne uităm la nişte aspecte, referitor la oraşul unde ne vom trăi studenţia, cum ar fii : cluburi,terase,mall-uri, dar nu gândim în perspectivă, şi nu analizăm toate posibilităţile. Marea majoritate dintre noi, doresc să îşi urmeze studenţia în oraşul „păcatelor” şi acela ar fi Bucureşti. “Cum ai putea să nu alegi Bucureştiul? Te gandesti..” –  „Are atatea să-mi ofere…”. Şi nu trebuie să ne gândim la numeroasele variante de petrecere a timpului liber.

Când ne interesăm de facultăţile din Bucureşti, ar trebui să vedem, dacă sunt acreditate, nivelul de performanţă, ce viitor poate să îţi ofere etc. Recunosc, şi eu îmi doresc să urmez cursurile Universităţii din Bucureşti, doar pentru faptul că este recunoscută pe plan internaţional şi am posibilitatea de a mă angaja mult mai repede, în timpul facultăţii. Vă sfătuiesc să nu vă alegeţi oraşul după posibilităţile de petrecere a timpului liber, deoarece veţi fii profund dezămăgiţi. Trebuie să ne gândim şi la viitorul nostru de student, nu pe ce străzi să chiulim de la cursuri…

Este un oraş mare, cosmopolit, o metropolă!  Te poate înnebuni cu agitaţia lui, nu-şi mai găseşte liniştea nici în biserici, dar te poate face să-l şi urăşti!

Când ne alegem facultatea dorită, trebuie să o facem după cum simţim, şi să facem ce ne place. Totuşi o să vă arăt un top al oraşelor universitare din ţara noastră:

  1. Bucureşti;
  2. Cluj-Napoca;
  3. Iaşi
  4. Timişoara;
  5. Constanţa;
  6. Craiova;
  7. Sibiu;
  8. Galaţi;
  9. Oradea;
  10. Piteşti

Putem fi mândri că oraşelul nostru (Piteşti), se află în topul celor mai mari centre universitare din România. Şi nu uitaţi, reflectaţi asupra alegerii facultăţii potrivite, în oraşul potrivit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.