Instagram Guides: un nou feature

Instagram Guides: un nou feature

Weekendul ăsta, stăteam cu Andreea pe interneți, moment în care mi-a arătat ceva „nou” pe Instagram. Inițial am crezut că e integrarea de Shops, dar nu, altceva.

M-am pus să caut pe internet despre ce e vorba, iar abia după ce mi-a trimis Andreea un mesaj privat (în care îți arată despre ce e vorba) am găsit.

Instagram Guides este noul feature de la Instagram ce s-a lansat în urmă cu câteva zile.

Momentan se află în testing pe la conturile gigant ale platformei. Obiectivul? Să crească awareness-ul în acestă perioadă de covid-19 prin sfaturi utile, ce să faci în casă, cum să treci prin perioada asta etc.

Funcționalitatea pare ceva ce se află la granița dintre Instant Articles de pe Facebook și Collections.

Practic, există un buton ce se vrea a fi articole și în exemplul de mai jos se vede cum în articolul respectiv s-au adunat mai multe postări de pe Instagram într-un fel de colecție.

Prin urmare e vorba de o integrare cu întreg conținutul ce poate fi găsit pe platformă.

Ce înseamnă asta?

Aparent Facebook forțează tare pe conturile de Instagram de Creators.

Am mai observat și alte facilități în ultima perioadă.

De exemplu, pe contul Summer Well putem găsi foarte lejer filtrul lor de Story care se alătură celor 3 butoane clasice pe care le știm.

Se pare că în curând ne vom trezi cu articole și pe Instagram. Atâta timp cât există un titlu, o dată, un autor, un text și niște poze eu cred că putem vorbi de un articol.

La ce mai poate fi folosit?

Wellness (cum să faci yoga), promovarea de small business (10 locuri în care mănânc bio / pizza bună / whatever), toate articolele de lifestyle how to’s, travelling etc. Iar astea sunt doar top of mind.

E trist?

Păi cam este. Deoarece și blogurile acoperă fix nișa asta, iar după ultimele statistici era și motivul pentru care oamenii încă mai citesc bloguri.

Pentru branduri devine o nouă modalitate de parteneriat cu un content creator. Deschiderea către „jurnal” (e un fel de jurnal) a Instagram va permite creatorior de conținut non-bloggeri să devină și bloggeri pe alocuri.

Aceste Guides pot fi distribuite și în Instagram Stories sau prin Direct Messages.

De asemenea, în acest articole pot fi inserate și galerii foto sau clipuri, iar în viitor acestea vor apărea în tabul pe Explore pe care Instagram îl tot îmbunătățește de ceva timp încoace.

O să fie interesant. Mai jos un filmulet cu această nouă funcționalitate.

Ce părere aveți despre acest nou feature și cum îl vedeți integrat în profilul vostru?

Leave a Reply

Your email address will not be published.