Ia o pauză. Pe bune

Ia o pauză. Pe bune

Lungă. Scurtă. Cum îți convine și te ajută mai bine.

Departe de orice fel de device.

La o adică, ia o pauză care să îți încarce, pe bune, bateriile. Ca atunci când revii la ceea ce ți-ai propus să faci, s-o faci bine și cu mintea limpede.

Nu e greu. Chiar nu e greu. Am experimentat eu pentru tine și nici măcar nu scriu pentru Vice.

Să luăm calea concediului în pandemia vieții. Să zicem că ne aflăm în extremul caz în care nu poți pleca din oraș tot concediul. Așadar, mai trebuie să mai stai și pe acasă, în oraș.

Practic, același rahat, doar că nu lucrezi.

În primul rând, asta e o diferență. Și asta ar trebui să intre în căpățână destul de adânc.

Sunt în concediu: NU lucrez. O spui cu voce tare dacă e cazul. Să vezi ce bine face.

Eu nu mă ating de mailuri sau de telefonul de serviciu când sunt liber. N-am treabă cu ele, iar ele n-au treabă cu mine.

Nu te judecă nimeni dacă nu mai ai energia necesară să termini ceva sau să faci ceva. Suntem oameni. Și cel mai important: nu te judeca pe tine pentru asta.

Ba chiar aș spune că, în concediu sau nu, e minunat să îți iei câteva minute pentru tine, departe de orice zgomot.

Afundă-te într-o carte, într-un serial, pune-ți căștile și bagă un album favorit, un podcast, ceva ce te scoate din mediul de stres și te calmează.

Eu dacă ies din oraș sau sunt liber, pun rar mâna pe telefon. Da, fac câteva story-uri și eventual postez pe Insta, dar asta dacă sunt încă acasă.

Odată ieșit din oraș, adio internet. Telefonul e folosit strict pentru poze. De urcat există timp și la întoarcere.

Și nu mai simt nevoia de a sta pe internet atât de mult. Prefer, sincer, să citesc. Prefer să mă joc. Cred că am devenit dependent de NKA2K20.

Și nu numai când sunt liber, dar pandemia asta m-a făcut să mă feresc de cantități uriașe de informație inhalate zilnic.

Dacă am lucrat 8 ore pe internet, mă asigur că după alea 8 ore, fac orice altceva, dar mai puțin internet. Serial, film, mă joc, urmăresc ceva meci la TV dacă există.

Ieri, de exemplu, am petrecut 3 ore jumate pe telefon din câte are ziua asta să ofere. Și tot mi se pare mult.

Cred că în valul ăsta informațional, infodemie, cum i s-a mai spus, e tare important să ne ținem mintea odihnită și s-o alertăm acolo când și unde trebuie.

Să încercăm să mai lăsăm oleacă din FOMO deoparte, să ne dăm seama că mai avem și noi vieți, familii, prieteni, de care trebuie să ne îngrijim.

Să luăm o pauză în cinstea lor și pentru ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.