Ieri

Ieri mă uitam la clădirea cu două etaje și geamuri uriașe; la toți copiii din jurul meu, emoționat, agitat, rușinat. Mama mă ținea de mână și zâmbea, atunci am auzit pentru prima dată clopoțelul. Eram clasa I. Ieri am părăsit clasa a IV-a, rămâne pe 2025 să ne mai întâlnim. Parcă ieri umblam teleleu pe toate străzile și jucam fotbal cu bidonul. Ieri nu dormeam că n-am să trec la chimie, iar ieri am intrat în posesia buletinului pentru prima dată.

Tot ieri am aflat că la un colegiu economic am intrat și dragostea m-a lovit în plin. Ieri am învățat să iubesc, dar tot ieri am aflat că eșuez groaznic la acest capitol. Ieri am citit prima carte, ieri m-am îndrăgostit de literatură.

Ieri mi-am făcut majoratul, vai câtă lume a venit. Neașteptat, dar călduros de bine. Ieri am suferit. Ieri, regretul. Ieri, spaima. Ieri, îmi amintesc, mi-am reînnoit buletinul, am primit carte de alegător, odată cu majoratul. Om în toată firea. Ieri am luat bacalaureatul, cât stres am consumat aici. Ieri am plecat de acasă, cu scopul de a deveni om. Ieri am început un nou drum, ieri mi-a zâmbit și a zis „ești bine”, iar tot ieri mi-a spus: ”am încredere în tine”.

Ieri intram pentru prima dată-n viața mea, în Sala Polivalentă, unde aveam să particip la primul concurs de dans. Emoții mari. Ieri, primul meu meci oficial de fotbal. Ieri, copilul.

Am multe de spus despre ieri, dar azi? Azi am 20, azi sunt plecat de acasă pentru a mă construi pe mine. Azi trag tare pentru ziua de mâine. Azi vă mulțumesc din suflet.

sursă foto

0 responses to “Ieri”

Leave a Reply

Your email address will not be published.