În 2013, Piteştiul este oraş european al sportului

Cât de frumos poate să sune asta? Nu, nu trebuie să vă miraţi, ştirea este pe bune, este adevărată 100% – Piteştiul a fost ales de la Bruxelles ca în 2013 să fie oraş european al sportului. Este singurul oraş din Europa de Est care a primit acest titlu din partea Comisiei Europene şi credeţi-mă că sunt mai mult decât mândru.

Pe această cale doresc să felicit oficialii care au încercat şi au făcut posibilă realizarea acestui lucru. Ce ar fi de spus este că prin acest titlu, sper eu, sportul va creşte mai mult în inimile cetăţenilor, astfel i se va da o mai mare importanţă. Chiar dacă nu mai avem echipă la fotbal în prima ligă, nu trebuie să spunem şi să credem că sportul este mort la Piteşti, niciodată. Eu vă zic aşa: Piteştiul are echipă de rugby, handbal, baschet, dans sportiv, volei, înnotători de excepţie, club de tenis cu tradiţie, luptători, la Mioveni tenisul de masă se joacă pe bandă rulantă şi câte şi mai câte.

Pe lângă renumele de oraş industrial, Piteştiul este o bază sportivă ce nu a dezamăgit niciodată, furnizând întotdeauna sportivi de calitate care să reprezinte ţara la competiţii internaţionale. Acest titlu vine pe merit, municipiul reşedinţă de judeţ avea nevoie de el. Astfel, aici, în 2013 va avea loc Campionatul European de Baschet U20, o competiţie internaţională de atletism (avem o pistă de atletism nou-nouţă la stadion pe care mă voi duce s-o încerc în weekend), plus multe competiţii în şcoli, în cartiere care pot fi oricând şi cu caracter internaţional.

Mai are rost să vă mai spun cât de entuziasmat sunt de felul în care va arăta anul 2013 pentru Piteşti pe plan sportiv?

Leave a Reply

Your email address will not be published.