În 50 de ani de acum

În 50 de ani de acum lucrurile nu vor mai fi așa cum le-am știut o dată. Lumea nu va mai fi aceeași, nimic cred că nu va mai fi la fel. Presimt niște schimbări majore din aproximativ toate punctele de vedere. Mai de îndelete.

O lume mult mai tehnologizată

Da, lumea va fi mult mai tehnologizată. Fiecare parc, fiecare monument, fiecare clădire va avea un sistem electronic de prezentare a informațiilor. Cel puțin așa văd eu lucrurile, iar dacă nu așa, QR codurile vor fi mult mai utile decât acum. Ne vom folosi de ele pentru informațiile necesare ale unui produs, ale unui serviciu. De ce? Pentru că ambalajele vor lua o nuanță mult mai light, nu vom mai vedea ambalaje pline de inscripții și informații. Părerea mea.

Mașinile vor rămâne aceleași, nu cred că vom ajunge să zburăm până atunci, hai că nu sunt atât de visător. Va fi o lume mult mai curată, vom avea un sistem de colectare a deșeurilor mult mai performant și astfel nu vom mai vedea clasicele ghene de gunoi pline ochi și pe margini, cum sunt astăzi.

Vocea poporului mult mai importantă

Chiar dacă nu locuim în țara cu cel mai corect și curat sistem și trăim din trecut, consider că în viitor ne vom democratiza mult mai mult. Revoluția a rămas în 1989, iar de atunci generații și generații se vor schimba, fără a mai avea remușcări legate de vremea comunismului. Aș zice și că vor veni alți oameni cu o dorință arzătoare pentru bine, asta vă spun cu siguranță având în vedere unii dintre ai mei prieteni ce au mers la facultate pe științe politice și vor să schimbe această țară cu totul. S-o facă una mult mai corectă.

Tot aici aș vrea să spun că social media va deveni o adevărată putere în stat. Bloggingul va crește enorm de astăzi în 50 de ani, consider că mult mai multă lume va avea un blog și se va folosi de el pentru a-și expune părerile legate de tot ce mișcă. Vocea poporului va crește în importanță în toată Europa, iar cei de la putere vor fi nevoiți să asculte. Știrile vor veni la secundă prin Twitter și Facebook. Mult mai multă lume va folosi Twitter și astfel știrile vor veni direct de la civili până să citim în presă. Aici lucrurile deja au început să se îndrepte spre ceea ce cred eu va fi o normalitate peste 50 de ani.

Internetul mult mai imporntat și Uniunea Europeană cu mai multe țări

Internetul va ajunge la 4G și Wi-Fi aproape că va fi disponibil în toate locurile din orașe, cel puțin. Uniunea Europeană se va mări astfel Serbia, Turcia, Islanda sau Muntenegru sunt doar câteva țări ce vor aparține U.E. în viitor.

Va fi mult mai ușor se te deplasezi între țări în Europa, iar drumurile vor fi mult mai bune calitativ.

Economia se va pune serios pe picioare

Mereu spun că cine se bagă pe IT de acum va avea numai de câștigat peste 50 de ani. De ce? Pentru că IT-ul este o ramură ce va juca un rol foarte important în economia lumii în viitor. Aproape că nimic nu se va mai putea face fără gadgeturi, ele vor fi folosite peste tot și tot prin intermediul lor vom avea acces la informații importante în timp real. Să luăm un exemplu: agricultura. Pe lângă pactul PAC ce va ajuta enorm și sunt sigur că va rămâne și pe vremea aceea, imaginați-vă cum ar fi să aveți informații despre sol și despre producție în timp real printr-un aparat de ultimă generație?

Aproape orice business va fi mult mai controlat prin tehnologiile acelui moment. Pe lângă asta, cred că m-am exprimat destul de clar că nu vom mai avea criză pe atunci. Vor fi alți oameni, alte decizii.

Cât despre mine…

Eu voi fi un familist convins în 50 de ani, un om cu proiecte online ca și astăzi (ce-i drept fără un efect în .ro, eu sunt mai mult cu străinii). Voi continua să scriu pe blog, până atunci consider că voi ajunge o persoană citită și de luat în considerare în .ro. Asta spun sigur fiindcă mă voi implica de la anul din ce în ce mai mult și voi încerca să mă fac tot mai auzit.

Lumea va mai auzi de mine și la radio unde voi avea cariera profesională. Dacă radio nu este însă locul unde voi ajunge, atunci sigur undeva în publicitate sau antreprenor.

Tu cum consideri că va fi lumea, Europa, tu în 50 de ani de acum?

Acest articol a fost scris pentru concursul blogger european 2012. Regulamentul îl puteți citi aici. Totul face parte dintr-o campanie susținută de Reprezentanța Comisiei Europene în România și Blogal Initiative, iar aceasta este o ramură dacă aș putea spune la tema principală – Anul european al îmbătrânirii active și solidarității între generații.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.