În apărarea Radio Guerrilla

By | Gânduri

Ceea ce se întâmplă în această perioadă cu Radio Guerrilla este de o tristețe profundă pentru FM-ul românesc (sau așa ar trebui). Scandalul produs în urmă încercării, frauduloase aud, din partea celor de la Radio Guerrilla să scape de niște datorii cam mari este și mai trist. Opiniile sunt împărțite, unii vin în apărarea postului radio, alții sunt ba scutiți până peste cap de subiect, ba scârbiți de ce au încercat să facă, ba foarte fericiți că s-a închis emisia lor în FM.

avanpost_radio_guerrillaEi bine, eu am decis să mă alătur susținerii Radio Guerrilla. N-o să-mi schimb avatarul la Facebook ca vreun activist dintr-acela nebun sau coverul, dar voi susține prin acest articol în care îmi voi exprima și opinia pentru decizia mea.

În primul rând (nu știu câte rânduri vor exista, în fine), Radio Guerrilla este susținut de atâtea persoane datorită muzicii pe care o furnizează, de o mare unicitate la noi în țară. Vreau să vă spun că într-o zi, când mergeam în Ungaria la un concurs de dans sportiv, nu mi-o trebuit decât să trec granița și încă câțiva km ca să aud aceeași muzică ca la Guerrilla, dar la un radio maghiar. Am schimbat câteva frecvențe ca să aud tot mai multe astfel de posturi. Avem noi ce avem cu maghiarii, dar la radio în FM se uită la noi de sus. De, ei nu au Corina sau Connect-r să promoveze și nici glumele de prost gust, pe care oricum nu le înțeleg, dar poate e mai bine așa.

În al doilea rând, admir ascultătorii fanatici ai postului de radio, deoarece nu au arătat niciun strop de interes pentru ceea ce se petrece după cortină. Ei vor, ca și mine, radio-ul înapoi în FM pentru muzică, pentru atmosferă. Ce se întâmplă în spate este strict problema celor care conduc postul. Noi vrem muzică bună, muzica care a făcut Radio Guerrilla un post de radio inedit. Dacă sunt în spate persoane care încearcă să tragă în jos radio-ul (cum de altfel s-a întâmplat acum..), atunci da, sunt pro unei demisii dacă asta este în avantajul Radio Guerrilla.

Nu mă interesează cine e Radio Guerrilla ca idenditate economică sau juridică. Mă interesează Radio Guerrilla postul de radio și nimic altceva. Emisiunile lor, muzica lor, oamenii de calitate invitați acolo. Atât.

Iar acum că am clarificat, trebuie să spun că Binili Învinge! Si nu pot ei să închidă cum PUTEM noi să acultăm! Iar Radio Guerrilla se va întoarce curând în FM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.