În lumea drogurilor

By | Spuneri

dilar pentru o zi

dilar pentru o zi

Nu ştiu câţi dintre voi aţi încercat vreodată, măcar cu gândul, să intraţi în această lume, numai pentru a vedea cam ce se învârte pe acolo. Eu am încercat să fac asta cu ajutorul cărţii lui Andrei Ruse, “Dilăr pentru o zi”.

Am citit această carte în urmă cu o lună şi jumătate, abia acum m-am hotărât să scriu câteva rânduri despre ea. În primul rând, obişnuiam să mă delectez numai cu cărţi scrise de străini, iar când venea vorba de români, numai cele vechi, de prin sec. 19, începutul lui 20.

Prin cartea lui Andrei Ruse, mi s-a deschis o poartă către noua generaţie de scriitori români, una care n-o credeam aşa de bună. Trebuie să recunosc că mi-a oferit chiar şi acel impuls pentru a scrie cartea de unde vine fragmentul ăsta. O carte ce-şi desfăşoară acţiunea în mai puţin de 24 de ore şi cuprinde aventura unui poliţist, Radu, în lupta de a captura unul dintre cei mai mari dileri de droguri din Bucureşti.

Bineînţeles că în carte sunt cuprinse mai multe lucruri despre România actuală, lucruri care n-au făcut altceva decât să-mi mai confirme o dată părerile mele. Practic, cartea asta vine ca o mănuşă pentru mine, toate ideile din această carte nu au făcut altceva decât să mă facă să zic : “da domnule ! mare dreptate îţi dau !”.

Nu vreau să discut acţiunea, ce rost ar mai avea. Trebuie să citeşti cartea, iar asta o mai recomand în special celor care luptă împotriva etnobotanicelor şi altor nebuneli dăstea. Este o carte care te învaţă multe lucruri despre această parte a lumii. Sincer, mi-a plăcut mai mult decât am crezut atunci când am achiziţionat-o.

Trebuie să recunosc că finalul nu prea mi-a plăcut, a fost unul neaşteptat, într-adevăr, dar unul sec, fără a face pe cineva să moară. Unul exact cum capitolul zice : “Happy-end pentru luzări”. Dacă are cineva poftă de citit, poftă de o acţiune cu idei şi cuvinte pe faţă, să pună mână să citească cartea asta, are ceva de învăţat din ea. Poate nu cel mai bun articol legat de o carte scris de mine, dar măcar am încercat.

0 Responses to " În lumea drogurilor "

 1. TED says:

  am zis si eu ca o sa citesc asta, trebuie sa-mi fac timp!

 2. George says:

  Bine bine, iau carte, si o citesc… La sfarsit invat ceva, trag niste concluzii, ma ajuta / invata ceva ce nu stiam. Imi este folositoare in vreun fel ?

  • Adi says:

   Avand in vedere ca la ora actuala, drogurile sunt pe primul plan, la orice colt de bloc, la orice buletin de stiri, in special astea cu etnobotanicele, ar fi ok sa citesti aceasta carte, in cazul in care impresia ta este una speciala cand vine vorba de ele. Este o carte ce reflecta viata romaneasca, actuala, un realism curat, pe fata. Ai putea sa citesti, asta daca esti si cititor in general de carti. E una foarte buna.

 3. Adi says:

  n-ai pentru ce Andrei, placerea e de partea mea ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.