In Time (2011)

Aș vrea înainte de toate să vă spun o zicală – Timpul înseamnă bani. De aici aș porni spre a vă povesti ce film fain am văzut aseară în umila mea locuință. Știu că filmul e destul de vechi, că acum lumea consideră că ce-i cu un an în spate e vechi, dar auzind niște prieteni vorbind recent despre el, am zis să-l vizionez și eu.

De la început ideea mi s-a părut genială și anume ca toate costurile să fie acoperite de timp, iar de aici zicala de la început ce a fost pusă foarte bine în joc și chiar extinsă. Andrew Niccol chiar m-a impresionat ca regizor și scenarist, fără să aud de el până să văd filmul. Bine, mai mult pentru idee mi-a caștigat respectul, că la replici nu e vreun film care să nu conțină clișee. M-a impresionat prin faptul că nu au existat exagerări în efecte speciale și tot ce ține de lumea de acolo, având în vedere timpul în care este transpus filmul, un viitor îndepărtat.

Foarte bine s-a pus în valoare diferența dintre bogați și săraci în această societate în care ceasul începea să ticăie la vârsta de 25 de ani, fiind genetic structurat pentru a mai rezista doar un an. Săracii abia dacă făceau rost de ore pentru a trăi de azi pe mâine în timp ce bogații erau nemuritori.

Apreciez modul în care Justin Timberlake îl joacă pe Will Salas (personajul principal), tipul ăsta începe să mă încânte de la peliculă la peliculă. Personajul feminin principal pe numele ei Amanda Seyfried mi-a plăcut la nebunie. Extrem de tare pe picioare fata, mai ales că a avut de alergat pe tocuri destul de mult în filmul ăsta. Întreaga echipă de actori a fost genială de fapt, foarte bine aleși, intrați perfect în rol. Cillian Murphy pe care l-am mai văzut în Inception sau Cavalerul Negru din nou iese în evidență, de data aceasta dintr-o parte pozitivă ca statut în societate, dar tot negativă din punctul de vedere al spectatorului.

Ceea ce mi s-a părut puțin exagerat totuși a fost timpul în care cei doi au fost puși în situații incomode și au ieșit din ele aproape fără nicio problemă. Parcă prea ușor se descurcau prin orice făceau, aduceau cu Bonnie and Clyde din viitor, ceea ce n-a fost ok, deloc. Deranja puțin în originalitate, iar din cauza asta a și avut de suferit probabil la nota finală.

Per total, cu modificările de rigoare după o analiză mai exactă și cu puținul ajutor al părerilor celorlalți cititori, dau un 8,2 filmului. Ideea face aproape cât întreaga notă și dacă mai adaug cele specificate în articol, ajung la nota respectivă. Dacă vă interesează, pe IMDb nota filmului este de 6,6.

0 responses to “In Time (2011)”

  1. Frumos film, l-aş revedea oricând cu plăcere. Este un film care transmite un mesaj care se poate găsi şi în viaţa de zi cu zi, acum în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.