Încotro după liceu ?

În primul rând vreau să fac un intro off-topic : îmi pare rău de lipsa de activitate din ultimele zile, efectiv nu am avut timp să mă apropii de blog. Ceea ce-mi pare rău este că am promis pe Twitter unele lucruri şi ca de obicei, a reieşit altceva. Prins între şcoală şi antrenamentele de dans, am pierdut cheful şi modul acela fresh de a scrie pe blog. E şi normal, când sunt zile când ajungi acasă la 22:30, ce chef mai ai să mai scrii pe blog ? apoi având în vedere şi că în următoarea zi, la 7, trebuie să fi în picioare. Ok, cam atât aici.

Acum multe zile în spate, am făcut şi eu un studiu pe Facebook, că dacă toată lumea îl foloseşte, măcar şi eu să mă folosesc o dată de toată lumea. Bineînţeles că nu toată lumea a răspuns la întrebări, dar aşa cum se poate vedea aici, s-a răspuns într-un număr de 87 de voturi. Aşadar am avut pe ce discuta, chiar dacă nu au fost nici măcar 100, dar mergem optimişti înainte.

Astfel întrebarea a fost : Unde vrei să mergi la facultate ? – bineînţeles că variantele de răspuns au fost variate, ba chiar şi cei ce au răspuns au mai băgat nişte răspunsuri de la ei, că doar aşa-i frumos. Prost eu că am uitat să debifez chestia aia cu lasă lumea să mai adauge răspunsuri, sau ceva de genul. Prin acest “studiu”, am vrut în primul rând să mă conving eu de ce lume am prin jur şi care sunt planurile lor (măcar dorinţele). Astfel (trebuia să fac un grafic in Excel, dar timp nada astfel că merge şi text) :

 • Între ţară şi străinătate, spre surprinderea mea, domină ţara (adică culmea, România) cu 24 de voturi (fără să mai pun oamenii cu variantele directe cu numele facultăţii), în timp ce în străinatate vor să-şi “asume riscul” doar 22 de persoane (acestea sunt toate din 87 care au răspuns). Deci dacă mai punem la calcul şi persoanele care au scris direct facultatea (aceasta situându-se în România) obţinem o diferenţă mai mare între educaţia de aici şi cea de afară.
 • Din punctul de vedere al specializărilor : 16 au ales medicină, 12 vor să iasă economişti, câte 3 bucăţi la jurnalism şi drept, iar restul s-au împărţit pe la academia de poliţie, ştiinţă (în străinătate). Aşadar vom avea la medici şi la economişti de ne vom sătura.
 • Culmea este că niciun răspuns nu a fost înregistrat în ceea ce priveşte secţiunea “nu m-am hotărât încă”. Progresăm, deci.
Aşadar acesta a fost mega-ultra-studiul meu. Numărul, din punctul meu de vedere, nu cred că reprezină ceva obligatoriul în a fi mare. Având în vedere că lumea a votat clar, consider că acelaşi lucru se întâmpla şi dacă erau 1000 de votanţi. Sper că vi s-a părut cât de cât interesant, dar hai să întreb şi aici : încotro până la urmă, după liceu ?

0 responses to “Încotro după liceu ?”

 1. Sincer să îţi spun,cred că ajung la concluzia că nu o să mă duc la facultate. De Ce ?
  Ştim bine că toţi se duc la facultate să aibă studii mari şi să aibă un loc de muncă mai bine plătit. Total greşit. În ziua de azi mulţi cu facultate trăiesc de pe o zi pe alta. CV-urile şi scrisorile lor de intenţie sunt trimise degeaba.

  Deocamdată asta e decizia,depinde cum evoluează lucrurile mai departe.

 2. Eu sunt la o facultate la distanta, dar am alte preocupari (legale stai linistit) din care imi castig painea 🙂

  • Mie nu prea mi-a placut sa invat toate porcariile de la scoala, am terminat liceul, la o saptamana m-am angajat intr-un loc unde nu visam niciodata, m-am inscris in paralel la facultate la zi…Multa teorie, nimic concret.Am renuntat…acum sunt la automatica la frecventa redusa ca sa pot sa duc jobul in paralel.
   Nu as alege niciodata strainatatea din motive strict personale.

 3. Eu sunt in anul 1 la facultatea la care am vrut, dar dupa cum evolueaza lucrurile, incep sa cred ca nu o sa profesez niciodata in acest domeniu.

 4. Eu, unul, am mai multe variante… Pe primul loc se afla, evident, strainatatea, urmata de ASE. Varianta a treia este Dreptul… Inca ma mai gandesc…

Leave a Reply

Your email address will not be published.