Învață să deosebești

Social media este un val în plină ascensiune ce în curând va atinge niște cote de care nu te vei mai putea feri. Fie că ești blogger, twitterer, facebooker sau folosești Google+, vei simți acest val. Deja printre mulții prieteni pe care i-am cunosc pe Facebook, au început să folosească Twitter și Google+, pesemne că valul i-a prins și în curând va prinde pe toată lumea.

Despre ceea ce vreau să vorbesc astăzi este un subiect pentru care probabil îmi voi lua destule castane virtuale, probabil nici măcar atât, ci în sinea cititorului. Astăzi vreau să vă vorbesc despre cum poți deosebi persoanele pe Facebook. Am scris o actualizare de status în urmă cu câteva ore în care mi-am spus opinia cu privire la persoanele ce dețin un număr destul de mare de abonați, dar care nu oferă un conținut de calitate.

De chestia asta m-am speriat din primul moment când au apărut abonații pe Facebook. Toți una-două, mamăă, posibilitatea de a avea prieteni, dar fără să-i ai prieteni de fapt. Da, cam așa ceva. Orice cerere de prietenie pe Facebook ce nu primește răspuns face ca persoana ce a cerut să-ți fie prieten să devină abonat. Majoritatea cam așa își fac abonați, nu acceptă cererile și câștigă un număr impresionant de oameni de partea lor pe care îi hrănește cu … cu nimic.

Da, exact cu nimic. Persoanele respective se pare că mai au spre norocul lor poze atractive la profil, pe perete, sunt persoane cu influență în jurul lor datorită banilor sau alte motive de genul acesta, dar din păcate când vine vorba de actualizarea de stare, oferă publicului cuvinte cu sh, tz sau cuvinte obscene care nu ajută pe nimeni cu absolut nimic. Până la urmă, în unele din motivele de mai sus, îți și permiți, nimeni nu te urmărește spre angajare (GREȘIT, companiile mari o fac) și așa îmi permit să-mi bag și să-mi scot până nu mai pot.

Culmea acestui fapt, pentru că fiecare fapt penibil trebuie să aibe și o culme, este că abonații și prietenii persoanei în cauză oferă și like actualizării despre care am vorbit. Asta așa ca primăvara să vină din trei flori.

Sper că ai înțeles despre ce am vorbit în paragrafele anterioare. Înainte să acceptați o cerere de prietenie sau să adăugați o persoană, uitați-vă la poză, uitați-vă la descriere, iar dacă cele două trec de bariera dvs. vigilentă, sper eu, puteți accepta/trimite cererea. Învățați să deosebiți persoanele ce oferă conținut atractiv pe Facebook față de cele care vă fac să dați scroll continuu pierzând ore degeaba în fața PC-ului. Tot aici aș putea adăuga listele. Dacă aveți prea mulți prieteni plictisitori în listă sau care se regăsesc în ce-am vorbit și vă este prea greu să ștergeți din ei (deși așa ceva nu necesită chiar ore), construiți-vă propriile liste prin care să urmăriți persoanele ce se mulează perfect pe interesele voastre sau creează un conținut care captează atenția dvs. destul de des. Cum puteți face liste? Uite aici se învață.

Sper că v-am fost de ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.