IRIS feat. Puya – O Lume doar a Lor

By | Spuneri

V-am spus probabil în ale mele articole că vreau să ajung la radio, că ascult rock şi tot ce se aseamănă cu genul acesta (rock pentru mine nu însemnând doar Metallica, Iron Maiden sau AC/DC). Îmi place să pun accentul pe rockul străin şi rockul nou, trupele noi ce vin acum sunt tare promiţătoare. De asemenea în viitor mi-ar plăcea la nebunie să am o emisiune pe baza acestui gen şi nu numai, în general o emisiune fără genuri comerciale, plină de gălăgie.

Astfel că încerc să-mi intru în mână prin diferite articole legate de diferite cântece care mai îmi plac şi pentru care insist să-mi spun părerea. De data aceasta aş vrea să vorbesc puţin despre noul single IRIS împreună cu Puya. Când am auzit prima data, sincer, n-am vrut să aud piesa. Am ascultat o dată, apoi încă o dată şi mi-am dat seama că are un iz european.

Această melodie seamănă izbitor de bine cu aceasta, cântată de trupa britanică You Me at Six şi rapperul american Chiddy. Probabil din cauza asta îmi şi place puţin melodia, o consider acceptabilă, însă dacă iau în considerare discografia IRIS şi single-urile trecute, aş putea spune că acesta este un pas spre comercializare, spre lovirea radio-urilor. Eu încă nu înţeleg de ce posturile de radio de la noi se feresc să pună şi rock. Parcă e diavolul muzicii printre nişte creştini cu microfoane la gură. Să fim serioşi.

Melodie e digerabilă, gurile rele să tacă, iar dacă există fani IRIS, teoretic, noţiunea unui fan spune că acesta îşi urmează favoritul oriunde, conform unui clişeu cocălăresc, la bine şi la greu. Bine, nu neapărat cocălăresc, dar a devenit după ce mai multe melodii cu tentă “orientală” l-au preluat. Ce părere aveţi voi?

0 Responses to " IRIS feat. Puya – O Lume doar a Lor "

  1. Alex N. says:

    Si colaborarea celor de la B.U.G. Mafia cu Bodo a fost privita ciudat de unii ascultatori iar mie mi-a placut. Despre Puya cu Iris, nu-mi dau cu parerea, Puya nu ma mai atrage (din punct de vedere muzical!), iar cu Iris n-am avut tangente auditive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.