Liceele şi internetul

Uite că am ajuns să dezbat şi asta. Nu vreau să trec pe fază naţională, astfel mă voi mulţumi să dezbat local, adică în Piteşti, judeţul Argeş. Astfel, aş vrea să cer părerea voastră (care sunteţi din alte zone), despre cum se tratează internetul la voi în liceu, respectiv, laboratoare, site-uri de liceu. Iar acum să vă spun cum stă treaba la mine. Ei bine, liceul meu, nu prea pune accent pe internet, aproximativ deloc.

Lucrul la calculator, ştiu că există, numai că cel puţin clasa mea nu prea vede laboratorul de calitate (aşa îi se spune celui ce se ocupă cu materiile de specialitate). Acolo se ocupă lumea de învăţarea contabilităţii pe calculator. Mă rog, nu mai intru în amănunte, atât vă zic aici. În întreg liceul, există o campanie ce a fost iniţiată de Comenius, pentru combaterea pirateriei pe internet, însă nimic mai mult.

S-a făcut de curând şi un site, dar din păcate nu conţine nicio informaţie prea utilă. De altfel,   m-am uitat cam prin intreg internetul piteştean, pentru a căuta site-uri de licee, din păcate n-am găsit nimic. Am găsit două bloguri, unul al liceului Zinca Golescu şi altul al liceului I.C. Brătianu, dar bloguri scrise de elevi, cu gânduri de elevi, aşa cum este şi acest blog al meu, pe stil personal cu păreri despre liceu. Stau şi mă întreb acum, cam ce crede un copil ce vrea să intre într-un anumit liceu şi vrea informaţii cu privire la profesori, la medii, la colectiv, etc. Ştiu că există site-uri gen calificativ.ro sau edu.ro, dar vreau să zic, ceva oficial din partea unui liceu, nu organizaţii, companii, comunităţi, mai ştiu eu.

Prea puţin accent se pune pe internet în licee. Părerea mea este că un profesor, ar ţine o legătură mult mai strânsă cu elevii săi printr-un cont pe Facebook, în care mai poate îndruma sau poate oferi lucruri interesante pentru clasă, decât aşa cu un sec “test” cândva la o lună, dacă nu cumva mai devreme.

0 responses to “Liceele şi internetul”

  1. Si eu am vorbit despre asta la ora de informatica. Le-am transmis colegilor si profesoarei din tainele bloggingului dar nimic. Avea si liceul meu site dar a fost “spart” se pare.

  2. noi in liceu aveam 3 laboratoare si profesori simpatici dar incompetenti. nu isi tineau orele cum trebuie, pot sa afirm ca nu am invatat nimic de la ora de info din liceu. PACAT.

  3. in liceu nu faceam deloc informatica, adica ma jucam pe site-uri si veneam cu stickul la noi sa jucam cs, la facultate hibernam.

  4. Nici eu nu am apucat laboratorul “de calitate”, pentru ca sunt la uman şi mă trimite într-un laborator în care stai 10 minute pentru un click. Defapt mint, am intrat şi în laboratorul “de calitate”, pentru orele de franceză când nu deschid calculatorul niciodată. Liceul meu are site şi alte lucruri, zic că e ok.

  5. La mine (Suceava) se cam foloseste. Cel putin eu vad un laborator (avem 3: unul de calitate, unul asa si asa, si unul cunoscut sub denumirea de “nuuuu vrem acolooooo”) cam de 2-3 ori/saptamana (uneori mai mult). Liceul are si un site si/sau un blog dar nu sunt prea folosite si actualizate destul de rar. Avem grup oficial pe facebook (cred ca e oficial, cica mai dau si profi pe acolo)
    E printre liceele in care se pot sustine examene ECDL (care mai nou se dau online). Plus din cand in cand proiecte si chestii. Eu zic ca stam destul de binisor.

  6. Well….la mine in Odobescu exista chiar 2 siteuri, unul facut de profesori si unul de cativa elevi indemnati tot de cei de la catedre. Site-ul contine insa doar detalii generale: profii plus cate o poza de grup din fiecare clasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.