MamaSpune câteva cuvinte despre #parintilascoala

Eu când am intrat pe site-ul programului celor de la Orange – #parintilascoala, n-am mai stat pe gânduri și i-am propus mamei mele să se înscrie. De curând i-am pus în brațe un smartphone și i-a luat ceva timp să se acomodeze cu el, mă mai întreba pe mine, se mai descurca singură și tot așa.

Astăzi îl stăpânește corespunzător, mă rog, cu câteva noutăți care apar mai mult sau mai puțin zilnic, dar i-am arătat ce face Orange și i-am cerut câteva cuvinte. Bineînțeles că a avut ce spune, doar e maică-mea.

Acest workshop oferit de Orange vine în ajutorul nostru, al părinților, să înțelegem cum funcționează noua tehnologie apărută pe piață. Ah, da și pentru mine, în mod special, să nu mă mai fac de râs în fața copilului meu, mai mult sau mai puțin. *râde* Părinții trebuie să mai treacă pe la școală, lucrurile nu mai sunt cum erau acum mulți ani, progresul este continuu și trebuie să fim la curent cu noile apariții și ce poate fi mai important decât să înțelegi mai bine la ce și cum te ajută aceste tehnologii? Felicit Orange pentru inițiativa lor și sper ca pe viitor să se extindă și-n alte orașe.

Dacă mă întrebi pe mine, între noi generația părinților noștri (nu toți, dar majoritatea) s-a creat o prăpastie uriașă din punct de vedere al tehnologiei. Odată cu democrația, boom-ul acesta al importului a adus toate grozăviile de trebușoare la care ai mei rămân cu gura căscată și trebuie să stau să le explic cum și ce fac acestea.

Mi-e frică ca nu cumva și eu, la rându-mi părinte, să ajung gură cască la ce va fi să apară pe vremea lui fii-miu. Ideea este că mi se pare incorect față de părinții noștri, care au dat naștere generațiilor ’80-’90, să nu aibă cunoștințe de tehnologia de azi. Ce pana mea, păi să nu fac eu Skype cu maică-mea? Ia, la școală!

Zilele de mers la școală se găsesc pe site-ul Orange-ului și vi le pot spune și eu: în București pe 9 mai, ora 10.00; Timișoara, pe 5 mai, ora 18.00; Constanța, pe 7 mai, ora 18.00; Cluj, pe 9 mai, ora 10.00; Iași, pe 9 mai, ora 9.00.

0 responses to “MamaSpune câteva cuvinte despre #parintilascoala”

    • Nu pot decât să sper. Nu credeam că va observa cineva subtilitatea aceea și o va lua ca și vorbă în seriozitatea mea. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.