Mersul la festivaluri: o experiență nemaipomenită

Ok, stați să mai restrângem aria puțintel. Mă refer la festivalurile de muzică desfășurate în aer liber și pe o perioadă lungă, de cel puțin trei zile. Acum putem purcede mai departe în subiect.

Vara asta am ajuns la trei festivaluri: In Transylvania, Padina Fest și Summer Well. A fost o vară nemaipomenită în care am căpătat o experiență inedită, tocmai datorită acestor festivaluri. Ca maniac al muzicii ce mă aflu, trebuie să vă mărturisesc că sunt niște costuri pe care trebuie să le suferi ca să-ți satisfaci pofta de muzică live și distracție, însă beneficiile sunt de neprețuit.

De la drumul lung sau scurt, cu prietenii sau singur, până la camping sau statul în gazdă, ori la vreo pensiune / hotel, totul este o aventură. Socializezi cu oamenii locului, discuți cu taximetriștii pentru un preț mai mic, vezi niște zone minunate, te distrezi la maximum și te bucuri de muzica artiștilor favoriți.

Iar ca să mai adaug câteva cuvinte articolului acestuia, ceea ce vedeți live pe internet nu se compară cu ceea ce e acolo. De la calitatea sunetului, la atmosferă, la tot. Muzica live se gustă live, acolo, nu prin diferite mijloace. Spun asta fiindcă eram obișnuit cu live set-urile celor de la The 1975, Bastille sau John Newman și nu era fan, însă la Summer Well când i-am văzut pe viu, m-au dat pe spate. Am rămas foarte impresionat!

De exemplu la In Transylvania am dat peste un taximetrist tare de treabă care la prima vedere părea ultimul mafiot al orașului. S-a comportat super cu noi și chiar s-a uitat pe distanță ca să ne spună exact cât ne costă până la zona festivalului din Făgăraș. Un om de nota zece.

Altceva ce v-aș povesti este că acum, la Summer Well, mi-am văzut cinci dintre artiștii de suflet pe care nu credeam c-am să-i văd prea curând. Ei bine… mi-a cam stat inima. Să vezi echipa din spatele lor cum trudește pentru un live set perfect, să asiști la spectacolul lor care este mult mai mult față de ce vezi la un concert la noi. Să vezi cum într-adevăr e ceva dincolo de muzică, e un sentiment extraordinar.

De altfel, ziceam de socializare mai sus. Prietenii pe care ți-i faci la festivaluri is cei mai faini. Te vezi cu ei aici, te mai vezi peste o lună sau mai puțin la altul și tot așa. Sunt oameni non-conformiști, veniți să se distreze, oameni de toate vârstele. Nicăieri nu ești singur, chiar dacă te duci așa. Bine, poți fi dacă asta-ți dorești.

Cu ocazia Padina Fest, am urcat pe munte, traseu montan, pe Jepii Mari. Vă spun, am văzut niște peisaje de-ți tăiau resuflarea. Întâmplarea de mai sus a fost cu scopul de a ajunge într-un loc unde voia bună primează, oamenii frumoși is numeroși, iar muzica sufletului tău cântă în fiecare seară. Așadar natură, muzică, prieteni, distracție, oameni frumoși.

Toate acestea, fără muzică, fără această dorință arzătoare de a-mi vedea artiștii favoriți live, nu ar fi avut cum să se întâmple. Ideea este că mergând la aceste festivaluri, capeți o experiență de viață tare faină și niște învățături bune de tot.

Vara viitoare îmi propun să ajung la Electric Castle și la Sziget în mod cert. In Transylvania se află și el pe lista mea plus alte opt festivaluri, dar depinde de program și de artiștii invitați, pentru că asta contează enorm la orice astfel de eveniment.

Later edit 30/12/2014: Odată cu trecerea timpului, îmi voi stabili programul și vă propun să ne zărim pe undeva, ce ziceți? Vara viitoare voi merge sigur la două festivaluri. Hints: unul e la Sibiu, altul la București. 😀

0 responses to “Mersul la festivaluri: o experiență nemaipomenită”

  1. Eu am ratat Summer Well de anul asta ca am fost cu prietenii la mare, dar si eu am de gand anul asta sau anul viitor sa imi bifez cateva festivaluri de muzica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.