Mi se pare mie?

By | Gânduri

… Faptul că X Factor a devenit o competiție mult mai interesantă de la această a II-a ediție? Cred că nu. Am văzut diferite opinii pe internet în legătură cu noul format X Factor, de fapt format care a rămas la fel, dar care a suferit câteva modificări.

Modificarea notabilă a observat-o toată lumea și a acceptat-o din câte am observat încă de când a fost anunțată. Dan Bittman, Delia Matache și Cheloo (Cătălin Ștefan Ion, conform Wikipedia). Acesta este noul juriu X Factor, un juriu mult mai acceptat de mine față de precedentul. Iar ca să fiu sincer, nu am nimic cu Paula Seling, dar pe marele muzician Adi Sână sau pe marele om de radio Mihai Morar nu pot să-i sufăr. Au un stil de a te enerva și de a demonstra cât de des pot face ca lucrurile să nu sune bine încât îți vine să-ți ieși din minți.

Alex Negrea spune că noul juriu nu are acele abilități de a vorbi în public, de orator. De acord cu el, acest lucru nu am putut nici eu să-l trec cu vederea. Momentele de 1, 2, 3 repetate, cuvintele, haideți să le zic pe față aruncate de Cheloo (cumva amuzante, dar și ele destul de repetitive), iar Delia cu haideți să votăm nu m-au convins deloc. Aș dori ca la momentele live să văd mai mult de la dânșii, să aud cuvinte mai elevate și să le aud puse în fraze complete și raționale.

Cât despre concurenți, aceștia mi se par mult mai pregătiți decât în prima ediție. Am văzut oameni mult mai stăpâni pe ei, cu o doză de curaj mult mai mare decât ce am văzut data trecută. Asta mă bucură și mă face să cred că în continuare până la momentele live voi avea ce vedea. Printre talentați însă nu am putut neglija faptul că au fost câteva persoane de trecut, care însă nu au primit acordul juriului. Nu prea am înțeles de ce. Argumente solide n-au prea existat. A, că a făcut Cheloo spectacol? Păi probabil de asta e și acolo, să ne facă să trecem cu vederea argumentele solide, înțelese și de noi, dar inexistente ale juriului per total.

Am mai văzut fel și fel de păreri cum că pretendenții de până acum au fost slabi, cu nimic de impresionat. Eu nu sunt de acord. Mi-am spus părerea mai sus.

În concluzie, avem un X Factor mult mai interesant, dar cu un juriu mult mai slab calitativ din punct de vedere al discursurilor (prezentării argumentelor). Nu toți ne pricepem la muzică, dar consider că minimul îl avem – urechea muzicală prin care ne putem și noi da seama dacă un om lovește pe note sau e paralel, dar poate unii se înșeală, de aceea consider că niște argumente solide din partea juriului n-ar strica cu nimic, ba chiar ne-ar ajuta mult mai mult să înțelegem și noi, oamenii din spatele televizorului, care până la urmă vom și vota câștigătorul la final.

Mai vreau să vă spun că nu am nimic de spus în legătură cu montajul, prezența în online, publicitatea și interacțiunea cu publicul. Despre asta nu are rost să vorbesc, prea slab la toate categoriile spuse pentru a mai deschide un alt subiect.

0 Responses to " Mi se pare mie? "

  1. […] Am mai scris sezonul acesta de toamnă despre X Factor și care-mi este părerea. Probabil, defapt, cu siguranță m-am cam grăbit cu vorba și am ajuns, nu aseară, dar uitându-mă la recentele reprize de show la o părere total negativă și cu 180 de grade întoarsă față de ce scriam eu recent. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.